Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърз обяд с пилешко и макарони! Феноменално лесна рецепта

Ключови думи: рецепта с пиле, пилешко с макарони

Често се случва да нямате достатъчно време за дълго готвене на обяда или вечерята поради твърде много задължения, а имате нужда от вкусен и засищащ обяд, който да приготвите в най-кратки срокове. Тази рецепта е за едно такова ястие, над което не е нужно да стоите постоянно и да бдите. Представяме ви феноменален бърз обяд на фурна – ще стопли и небцето, и сърцето ви! Комбинацията от пиле, бекон и макарони е любима на мнозина и неслучайно – ще се убедите сами с тази рецепта:

Необходими съставки:
500-600 г бяло пилешко месо
100 г бекон
400 мл течна готварска сметана (неутрална)
4 с.л. прясно мляко
сол, черен пипер, суха подправка (вегета)
4 с. л. олио
1 пак. (450 гр.) паста по избор
50-100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
За тази рецепта ще ви трябва едно парче пилешки гърди с кожа и кости, които трябва да почистите от тях, а по-късно можете да ги използвате за приготвяне на супа или яхния. Но разбира се можете да използвате и чисто бяло месо.

Пилешкото месо и бекона се нарязват на кубчета, след което беконът се запържва за кратко без олио.

През това време сложете тенджера с вода с малко сол на котлона, за да се сварят макароните. Към запържения бекон се добавя олио, колкото е необходимо и нарязаното пиле.

Запържваме месото заедно с бекона, след което добавяме подправките на вкус. Пилешкото месо става бързо, особено ако го нарежете на по-малки парчета. След това залейте месото с 200 мл течна сметана и ако е необходимо разредете сместа с малко мляко, ако е гъста.

Отстрани сварете пастата според указанията, но внимавайте да не я преварите, трябва да е твърда “ал денте”.

Намаслете огнеупорния съд или по-малка тава, в която ще печете ястието, след което започнете да редите:

Сложете един слой макарони, за да покриете дъното, след това разпределете изпърженото месо, отново макароните и отгоре залейте с 200 мл течна сметана и поръсете настърган кашкавал.

Покриваме съда с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути.

Преди края махнете фолиото, за да може кашкавалът да се запече допълнително.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Британски генерал: Готови сме да се бием с Русия още сега И все пак британските сухопътни сили имат редица проблеми  Антисемитски акт ли е решението за арест на Бенямин Нетаняху? Международния наказателен съд в Хага издаде заповед и за ареста на бившият израелски военен министър заради военни престъпления
Пети опит за избор на парламентарен шеф Това ще е рекордният 12 ден на първото заседание на 51-ото Народно събрание Разбиха престъпна мрежа с български просяци в Гърция Арестувани са четирима, издирват още двама замесени
За по-качествен секс: Мастурбирайте поне веднъж седмично Редовните физически упражнения също  подобрят качеството на интимния живот 5 техники за флирт, с които да накарате мъжа да ви хареса Ето кои са те 
Могат ли двама души с една и съща зодия да имат успешен брак? Дали астрологичните прилики са рецепта за вечна любов или вещаят катастрофа Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е Ето я нейната рецепта
Владимир Путин с извънредно обръщение Говори към руския народ, но и не само Как можем да отслабнем и да избегнем увисналата кожа Пластичен хирург съветва да си набавяме много вода, докато отслабваме
Ще се шокирате какво се твърди за него Животът му е като от филм След 14 г. издирване: Намериха убиеца на камериерката Роза Мачокова Бездомникът Генчо ръгал 30 пъти с нож жената и я изнасилвал