Бърз обяд с пилешко и макарони! Феноменално лесна рецепта
Често се случва да нямате достатъчно време за дълго готвене на обяда или вечерята поради твърде много задължения, а имате нужда от вкусен и засищащ обяд, който да приготвите в най-кратки срокове. Тази рецепта е за едно такова ястие, над което не е нужно да стоите постоянно и да бдите. Представяме ви феноменален бърз обяд на фурна – ще стопли и небцето, и сърцето ви! Комбинацията от пиле, бекон и макарони е любима на мнозина и неслучайно – ще се убедите сами с тази рецепта:
Необходими съставки:
500-600 г бяло пилешко месо
100 г бекон
400 мл течна готварска сметана (неутрална)
4 с.л. прясно мляко
сол, черен пипер, суха подправка (вегета)
4 с. л. олио
1 пак. (450 гр.) паста по избор
50-100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
За тази рецепта ще ви трябва едно парче пилешки гърди с кожа и кости, които трябва да почистите от тях, а по-късно можете да ги използвате за приготвяне на супа или яхния. Но разбира се можете да използвате и чисто бяло месо.
Пилешкото месо и бекона се нарязват на кубчета, след което беконът се запържва за кратко без олио.
През това време сложете тенджера с вода с малко сол на котлона, за да се сварят макароните. Към запържения бекон се добавя олио, колкото е необходимо и нарязаното пиле.
Запържваме месото заедно с бекона, след което добавяме подправките на вкус. Пилешкото месо става бързо, особено ако го нарежете на по-малки парчета. След това залейте месото с 200 мл течна сметана и ако е необходимо разредете сместа с малко мляко, ако е гъста.
Отстрани сварете пастата според указанията, но внимавайте да не я преварите, трябва да е твърда “ал денте”.
Намаслете огнеупорния съд или по-малка тава, в която ще печете ястието, след което започнете да редите:
Сложете един слой макарони, за да покриете дъното, след това разпределете изпърженото месо, отново макароните и отгоре залейте с 200 мл течна сметана и поръсете настърган кашкавал.
Покриваме съда с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути.
Преди края махнете фолиото, за да може кашкавалът да се запече допълнително.
Да ви е сладко!
Добави Коментар