Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Парени бирени сладки – по-вкусни от масленките и толумбите! Колкото повече седят, толкова по-вкусни стават

Ключови думи: бирени сладки рецепта

Биренките ( бирените сладки ) са едни от любимите постни сладкиши у дома, които редовно се приготвят с и без повод. Простички за направа, но с много добър вкус. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Ето какво ви трябва за рецептата:

Необходими продукти:
550 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица захар
чаена лъжичка сол
200 мл олио
200 мл бира
малко орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар (300 г)
1,5 чаши вода (300 мл)
1 ванилова захар
малко лимон
100 г смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се слагат 550 г брашно, 1 пакетче бакпулвер (10 г), 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Добавете 1 чаша (200 ml) олио и 1 чаша (200 ml) бира към сместа от сухи съставки.

Разбърква се с лъжица до получаването на хубаво тесто, след което продължава да се меси на ръка. Тестото бързо става компактно благодарение на олиото и бирата. Не трябва да е нито много меко, нито много твърдо.

Не е нужно да го оставяте да втасва или да почива, можете да го оформите веднага. От тестото се късат парчета колкото орех. От всяко парче оформете топка, която сплескайте с длани, в средата сложете по един орех и отново оформете топка.

Така оформените сладки подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Щом леко покафенеят, значи са готови.

Докато сладките се пекат, пригответе сиропа: сложете на огъня 1,5 чаши (300 г) захар, 1,5 чаши (300 мл) вода и пакетче ванилова захар. Когато сиропът заври, оставете да поври още 5-6 минути. Изключете и добавете няколко резенчета лимон.

И сладките, и сиропът трябва да са горещи. Извадете тавата от фурната и я оставете да се охлади за 3-4 минути. След това сложете всяка сладка в сиропа за 20 секунди от едната страна и още 20 секунди от другата страна. Оваляйте напоените сладки в смлени орехи.

Освен смлени ядки можете да използвате и кокос, смлени бисквити или нещо по ваш избор. Оставете ги да изстинат напълно, след което сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена
Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят
Убиха млада родилка от Украйна и майка й, за да си присвоят бебето Заподозрени са мъж на 43 години и 44-годишна жена Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума
Рецепта за пай от тиквички - идеалното ястие за лятото Може да го забъркате лесно с четири съставки, става както за обяд, така и за вечеря В чужбина харчим по-малко за храна, отколкото при пътуване в страната Пестим от командировки у нас, но харчим зад граница
Япония ви е на сърце? Елате на премиерата на новата книга на Юлияна Антонова-Мурата Елегантните корици на „Хай хай, Япония“ крият нови над 60 топли и вдъхновяващи истински случки от страната на самураите Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл 
Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа