Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Парени бирени сладки – по-вкусни от масленките и толумбите! Колкото повече седят, толкова по-вкусни стават

Ключови думи: бирени сладки рецепта

Биренките ( бирените сладки ) са едни от любимите постни сладкиши у дома, които редовно се приготвят с и без повод. Простички за направа, но с много добър вкус. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Ето какво ви трябва за рецептата:

Необходими продукти:
550 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица захар
чаена лъжичка сол
200 мл олио
200 мл бира
малко орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар (300 г)
1,5 чаши вода (300 мл)
1 ванилова захар
малко лимон
100 г смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се слагат 550 г брашно, 1 пакетче бакпулвер (10 г), 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Добавете 1 чаша (200 ml) олио и 1 чаша (200 ml) бира към сместа от сухи съставки.

Разбърква се с лъжица до получаването на хубаво тесто, след което продължава да се меси на ръка. Тестото бързо става компактно благодарение на олиото и бирата. Не трябва да е нито много меко, нито много твърдо.

Не е нужно да го оставяте да втасва или да почива, можете да го оформите веднага. От тестото се късат парчета колкото орех. От всяко парче оформете топка, която сплескайте с длани, в средата сложете по един орех и отново оформете топка.

Така оформените сладки подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Щом леко покафенеят, значи са готови.

Докато сладките се пекат, пригответе сиропа: сложете на огъня 1,5 чаши (300 г) захар, 1,5 чаши (300 мл) вода и пакетче ванилова захар. Когато сиропът заври, оставете да поври още 5-6 минути. Изключете и добавете няколко резенчета лимон.

И сладките, и сиропът трябва да са горещи. Извадете тавата от фурната и я оставете да се охлади за 3-4 минути. След това сложете всяка сладка в сиропа за 20 секунди от едната страна и още 20 секунди от другата страна. Оваляйте напоените сладки в смлени орехи.

Освен смлени ядки можете да използвате и кокос, смлени бисквити или нещо по ваш избор. Оставете ги да изстинат напълно, след което сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бишва любима на Гришо яхна... Мощен мотор Скандалът в борбата не стихва "Затриваме децата, а федерацията се интересува само от чужденците", твърди олимпийският шампион Георги Мърков
Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Получи подкрепата на 87 % от избирателите, според екзитпола Огромен протест в Гърция Съседите търсят справедливост след влакова катастрофа
Русия съобщи, че е завладяла... Още едно село в Донецка област Отново показа класа Попов с престижно класиране
Много е щастлива Известна певица се радва на лични и професионални успехи Бизнесът му тръгна от видеокасетки, а днес е един от най-богатите в държавата Божидар Колев е съсобственик на "Технополис" и "Практикер"
Обра точките на 57 години Памела Андерсън е легендарна чаровница Прегърнахме се и чакахме, проговориха машинистите от фаталния влак Трябваха ни секунди, за да отидем в задната кабина. Клекнахме ли, не знам вече, прегърнахме се и чакахме удара, сподели Пламен
Сръбската Беба подпали мрежата Пусна снимки по бански от Тайланд, влюбените емотикони не закъсняха Поколението Z – все по-технологично и самотно Поколение Z включва хора, родени между 1997 и 2012 г.