Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Парени бирени сладки – по-вкусни от масленките и толумбите! Колкото повече седят, толкова по-вкусни стават

Ключови думи: бирени сладки рецепта

Биренките ( бирените сладки ) са едни от любимите постни сладкиши у дома, които редовно се приготвят с и без повод. Простички за направа, но с много добър вкус. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Ето какво ви трябва за рецептата:

Необходими продукти:
550 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица захар
чаена лъжичка сол
200 мл олио
200 мл бира
малко орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар (300 г)
1,5 чаши вода (300 мл)
1 ванилова захар
малко лимон
100 г смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се слагат 550 г брашно, 1 пакетче бакпулвер (10 г), 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Добавете 1 чаша (200 ml) олио и 1 чаша (200 ml) бира към сместа от сухи съставки.

Разбърква се с лъжица до получаването на хубаво тесто, след което продължава да се меси на ръка. Тестото бързо става компактно благодарение на олиото и бирата. Не трябва да е нито много меко, нито много твърдо.

Не е нужно да го оставяте да втасва или да почива, можете да го оформите веднага. От тестото се късат парчета колкото орех. От всяко парче оформете топка, която сплескайте с длани, в средата сложете по един орех и отново оформете топка.

Така оформените сладки подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Щом леко покафенеят, значи са готови.

Докато сладките се пекат, пригответе сиропа: сложете на огъня 1,5 чаши (300 г) захар, 1,5 чаши (300 мл) вода и пакетче ванилова захар. Когато сиропът заври, оставете да поври още 5-6 минути. Изключете и добавете няколко резенчета лимон.

И сладките, и сиропът трябва да са горещи. Извадете тавата от фурната и я оставете да се охлади за 3-4 минути. След това сложете всяка сладка в сиропа за 20 секунди от едната страна и още 20 секунди от другата страна. Оваляйте напоените сладки в смлени орехи.

Освен смлени ядки можете да използвате и кокос, смлени бисквити или нещо по ваш избор. Оставете ги да изстинат напълно, след което сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Народът масово купува имоти, отчитат ръст с близо 30 % на отпуснатите кредити При потребителските увеличението е 14,8 % 5 фини признака, че връзката ви се базира на химия, а не на любов Ето кои са те
5 признака на идеалния жена през очите на мъжа Според мъжете всяка жена трябва да отговаря на точно пет изисквания, за да е страхотна не само между чаршафите, а като цяло Коя е най-силната жена в зодиака Да видим класацията на астролозите
За тези, които нямат време: лесен и вкусен десерт за броени минути Ето я рецептата Щe дaдeтe ли $100 000 зa eднa нoщyвĸa? Toвa ca нaй-лyĸcoзнитe и cĸъпи xoтeлcĸи cтaи в cвeтa Вижте ги 
ХО-ХО-ХО: Топ 5 на семейните коледни филми! Гринч разсмива малки и големи, Арнолд Шварценегер ни показва реалната мъка на средностатистическия родител Сбъдна се мечтата на жителите на село Ливада, улиците им вече ще имат имена Съвсем скоро трасетата ще бъдат кръстени на царе, ханове, писатели, реки и планини
Първата коледна картичка у нас е направена в Русе, вижте как изглежда Семейството на Симеон Сакскобурготски притежава една от най-богатите колекции в света Вижте как се увеличаваше минималното възнаграждение по години Въпреки липсата на нов бюджет, минималната заплата става 1077 лв. от януари
Плащаш с карта - НАП ти връща 500 лева През 2022 г. данък са си възстановили малко над 6200 души, а година по-късно това са направили над 7400 българи Папата призова за мир: Нека замлъкнат оръжията, животът е свещен Вратата на спасението е Исус, тя е отворена за всички, заяви Светият Отец на благослова Urbi et Orbi