Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пай "Всичко в една чаша" - изсипвам продуктите и получавам невероятен сладкиш

Ключови думи: всичко в една чаша, флагман, рецепта

Рецептата за този пай е много лесна за запомняне, тъй като почти всички съставки се използват в едно и също количество. Казва се „Всичко в една чаша“.

Ние използваме плодове за пълнеж на пай, можете да изберете всеки на вкус. През лятото е по-добре да готвите с пресни плодове, през зимата замразените плодове от фризера са идеални. Тази торта принадлежи към простото и бързо печене, което всеки може да направи.

Необходими продукти:
Захар – 1  чаша
Грис – 1  чаша
Кисело мляко – 1  чаша
Плодове – 1  чаша
Масло – 100 г
Яйце – 2  бр.
Бакпулвер – 1  ч.л.
Сол – 1/3  ч.л.

Начин на приготвяне:
Разбийте две яйца в дълбока купа, добавете захарта и щипка сол, разбъркайте добре с бъркалка до гладкост.

Изсипете кисело мляко със стайна температура в яйчената смес, разбъркайте отново.

Пресейте брашното през сито, смесете с бакпулвера, изсипете в основната маса. След брашното се добавя и гриса.

Смесете добре всички компоненти с бъркалка, за да получите хомогенно тесто без бучки. Залива се с определеното количество олио. Тестото може да се остави да престои 30 минути, така че грисът да набъбне малко. Ако няма време, можете веднага да започнете да печете.

Добавете пресни или замразени плодове към тестото, разбъркайте с лъжица. Замразените плодове не трябва да се размразяват предварително, добавете ги към тестото в оригиналната им форма. Можете също така да не добавяте плодове към тестото, а просто да ги поставите отгоре.

Постелете топлоустойчива форма за печене с пергамент. Тъй като тестото съдържа масло, не трябва да залепва за тигана. Изсипете тестото във формата, изравнете го с шпатула.

Загрейте фурната на 180 градуса, поставете формата със съдържанието вътре. Печете сладкиша 40 минути до готовност. Когато отгоре се запече добре, проверете готовността на кекса, като го надупчите с дървено шишче, тестото не трябва да залепва по него. Ако сладкишът все още не е изпечен отвътре, покрийте го с фолио и печете още 10 минути. Под фолиото горната част няма да изгори, а вътрешността ще се изпече добре.

Нарежете готовия кекс на порции, сервирайте с кафе или чай.

Добър апетит!

1
Коментара по темата
1.
Неразбрала
03.06.2024 16:29:52
А къде по-горе е брашното, което трябва да пресеем?
  Добави Коментар
Търпят бой, унижение и забрани Зад лъскавия живот на турските актриси се крие високата цена на успеха България с активно участие в New Deal Europe 2025 с подкрепата на Министерството на туризма Ще продължим да работим целенасочено за утвърждаването на България като конкурентоспособна и устойчива туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Мирослав Боршош
3 зодии, за които този април ще бъде специален Представителите на въпросните зодиакални знаци ги очаква период на разцвет, просперитет и уникални възможности, засягащи всички сфери на живота  От първи април минималната здравна вноска за безработните става 43,08 лв. месечно Срокът за внасяне на тези вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят
Намаляват заплатите в МВР В сектор “Сигурност” има нужда от реформа, заяви вицепремиерът Томислав Дончев Великден с ориенталска нотка - изненадайте всички с козунак с дубайски шоколад Рецептата е лесна, но вкусът е нещо неописуем
Красиви имена празнуват чест на "Божията сила" На 26 март Православната църква отбелязва Събор на св. архангел Гавриил и почита паметта на св. мчк Георги Софийски, Стари Депутатите решиха за МЕЧ ПГ е възстановена
Люлинска справедливост: Не плащаш на майстора – колата ти става мазилка Люлин, наричан често „Бруклин на София“, за пореден път доказва, че тук нещата не се решават в съда, а с инструменти от Практикер Разочарована е Роси е тъжна в "Ергенът"
Мощен бизнесмен, ударил шамар на Костадин Костадинов, празнува днес Става на 58 години Огнена покана за бал в Царево Ето какво направиха ученици