Рецепта за киш с тиквички и бекон
Необходими продукти:
2 - 3 тиквички;
1 супена лъжица зехтин;
1 малка глава лук;
5 - 6 ленти бекон, нарязан на кубчета;
4 яйца;
250 г заквасена сметана;
2 супени лъжици наситнен магданоз;
бутер тесто;
150 г сирене фета;
Сол;
Пипер;
Суха мащерка.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на лентички с къдраво ножче, докато стигнете до почистената част. Нарежете средата на тиквичките на кубчета. Запържете лука в зехтина за около 5 минути. Добавете тиквичките и запържете още пет минути. Подправете с малко сол и черен пипер.
Смесете яйцата със заквасената сметана, бекона, магданоза, сиренето фета, малко мащерка и лучената смес. Загрейте фурната на 160 градуса. Намажете леко тава с малко олио. Разточете леко бутер тестото и го сложете на дъното на тава. Оставете краищата да висят леко над ръба на тавата. Подредете лентите тиквички върху корите. Оставете няколко ленти за горната част. Разпределете плънката върху тиквичките. Покрийте плънката с останалите лентички тиквички. Сгънете висящите краища навътре. Пече се около 50-60 минути.
Покрийте краищата с фолио, ако започнат да потъмняват бързо. Оставете киша да се охлади леко преди да го нарежете, пише Actualno.com.
Добави Коментар