Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази рецепта стъпка по стъпка ще станете голям майстор на болярския тутманик

Ключови думи: болярски тутманик, рецепта

Колкото и да не ни се иска да го признаем, тестените изделия са сред най-големите изкушения в ежедневието ни. Е, понякога трябва просто да им се отдадете, защото животът се живее веднъж и трябва да ни е вкусно, нали така? Днес ви предлагаме нещо наистина много апетитно – Болярски тутманик със сирене и масло .

Ароматът му ще ви примами, а пухкавостта му ще ви плени завинаги! Ето необходимите продукти:

1,5 кг брашно, пресято
30 г мая
1 ч.л. захар
1 ч.ч. свинска мас
125 гр краве масло
250 мл газирана вода
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
500 г сирене
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Отделяме един жълтък за намазване. След това заместваме тесто от останалите яйца, киселото мляко, втасалата мая, 1 непълна бутилка газирана вода, брашното, содата и солта. Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

После разделяме тестото на 3 части. Всяка част разделяме на 3 топки и разточваме всяка топка на правоъгълна кора. Разстиламе кората върху намаслена повърхност, поръсваме я с разтопена мазнина (смес от маста и маслото) и натрошеното сирене. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и сирена. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин обработваме с мазнина и сирене. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин правим и с останалите две части от тестото.

Така получаваме три рула, които навиваме като спирала в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. После ги намазваме с отделения жълтък, който сме разбили с малко олио, и печем тутманика около 1 час в умерено загрята фурна (170 градуса). Изваждаме готовия тутманик и го завиваме с кърпа за 15 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зловредни имейли заливат електронните ни пощи Мнимите изпращачи се представят за търговци, куриерски служби, администратори на пощата  Какво се случва с Димо Алексиев зад решетките? Твърдят, че... Алексиев дели килия с още трима, няма привилегии
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки Две от момчетата си правели регистрации в гей приложения като grindr и примамвали хора оттам в хотели в София, общо пострадалите са петима 72-годишен пиян шофьор блъсна 10-годишно дете Момчето е изскочило внезапно на пътното платно
Избяга в Париж Самоличността на придружителя ѝ е дълбока тайна Празнува с новия мъж в луксозен хотел
Синоптик: Идва много сняг! Седмицата започва със слънчево време, очакват се валежи в края ѝ Всяка орхидея има нужда от този домашен еликсир! За да накарате цъфтящите орхидеи да цъфтят възможно най-дълго, опитайте тези методи
Трима са арестувани след бруталния побой в столичен мол Трима мургави плюели по клиентите и персонала, а след забележка се нахвърлили с боксове и ритници върху служител Отиваш на хотел, крадат ти парите 250 евро изчезнаха мистериозно от хотелска стая
Кървав екшън на футболен мач В края на мача е възникнал скандал между феновете и страничния съдия Сериозен недостиг на противогрипни ваксини в аптеките у нас