Вашият сигнал Връзка с Флагман

Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо

Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо
Ключови думи: франзела, мързелив пай, месо, рецепта

От обикновена кайма, която можете да купите в магазина, можете да приготвите вкусен пай с месо само за 20 минути. Вместо да се занимаваме с тесто, използваме прясна франзел, която намазваме с ароматна плънка. Така се получава удобно ястие, което може да се предложи като предястие или пълноценно основно ястие за обяд или вечеря.

Продукти:

1 дълга франзела
400 г кайма (гсмес)
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
100 г зелен лук
1 домат
100 г кашкавал
20 г копър
50 г масло
20 мл олио
10 г сол
5 г черен пипер

Инструкции:

Отрежете горната кора на багетата с помощта на остър нож. След това внимателно отстранете трохите от вътрешността на франзелата, като създадете кухина за пълнежа. Оставете багетата настрана.

Загрейте тиган на среден огън и добавете масло. Нарежете на ситно червения лук и чесъна, след което ги запържете в тиган до омекване и златисто, това обикновено отнема около 5 минути. В тигана се добавя каймата, като се натрошава с шпатула на малки парчета. Разбъркайте и продължете да готвите, докато каймата стане златистокафява, обикновено още 5-7 минути.

Докато каймата се готви, нарежете домата на малки кубчета, а зеления лук и копъра на ситно. Когато каймата е готова, добавете в тигана нарязаните домати, зеления лук и копъра. Разбъркайте и продължете да готвите още 2-3 минути, докато съставките се загреят и вкусовете се смесят добре.

Прехвърлете плънката от тигана в готовата багета, като я разпределите равномерно по цялата дължина. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и отгоре се поръсва плънката.

Поставете напълнената франзела върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути или докато багетата стане златиста и хрупкава.

Извадете франзелата от фурната и я оставете леко да се охлади преди сервиране. Поднесете месния пай във франзела на филийки. Добър апетит!
 

1
Коментара по темата
1.
Пешо
30.05.2024 16:56:56
По-скоро голяма Странджанка.
  Добави Коментар
Синдикален бос: Либерализацията на пазара на тока ще напълни гушите само на няколко алчни кретена Енергийната комисия отложи излизането на битовите потребители на свободния пазар Ето защо го връщат в “Игри на волята” Актьорът, който бе отстранен от шоуто в края на миналата година, изглежда, е получил втори шанс от продуцентите
Мериш по 3 супени лъжици от всичко и накрая заливаш с мляко – бърз и сочен сладкиш за 20 минути Лесна за запомняне рецепта, а съставките, които всички имате в кухнята, се вземат в равни количества Настъпи времето на 2 зодии – от 1 май ги очаква безпрецедентна трансформация Преходна енергия ви събужда да разкриете истинските си желания и да ги изразите без извинение
Търговци с мрачна прогноза, задава се нов удар по джоба Бизнес климатът в услугите се влошава, в промишлеността има оптимизъм Служители на БЧК са тримата загинали в катастрофата край Монтана Таксиметров автомобил, движил се в посока Враца, прави обратен завой към Монтана и е ударен от сметоизвозващ камион на Общинското предприятие в Монтана
Имах малко останал козунак и спретнах тази вкусна торта с ягоди Няма сложни съставки, не изисква печене, нито много време в кухнята - готова е за нула време 7 пъти духал Димо Алексиев на дрегера Признал пред ченгетата, че пил просеко в „Черешката на тортата“
Важно: Това са най-търсените професии и умения у нас През 2025 г. пазарът на труда в Европа и България претърпява сериозни трансформации Взех няколко топчета черен пипер и ги хвърлих в прането в пералнята, резултатът беше изумителен С няколко трика ще ви облекчим в много отношения и спестим пари и време
Толкова проста тайна прави тази баница най-апетитната Заливката й придава тази сочност и пухкавост Вчера започна ерата на изобилието за 3 зодиакални знака Астрологичният транзит на Луната в квадратура със Сатурн активира вътрешната ни сила