Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо

Ключови думи: франзела, мързелив пай, месо, рецепта

От обикновена кайма, която можете да купите в магазина, можете да приготвите вкусен пай с месо само за 20 минути. Вместо да се занимаваме с тесто, използваме прясна франзел, която намазваме с ароматна плънка. Така се получава удобно ястие, което може да се предложи като предястие или пълноценно основно ястие за обяд или вечеря.

Продукти:

1 дълга франзела
400 г кайма (гсмес)
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
100 г зелен лук
1 домат
100 г кашкавал
20 г копър
50 г масло
20 мл олио
10 г сол
5 г черен пипер

Инструкции:

Отрежете горната кора на багетата с помощта на остър нож. След това внимателно отстранете трохите от вътрешността на франзелата, като създадете кухина за пълнежа. Оставете багетата настрана.

Загрейте тиган на среден огън и добавете масло. Нарежете на ситно червения лук и чесъна, след което ги запържете в тиган до омекване и златисто, това обикновено отнема около 5 минути. В тигана се добавя каймата, като се натрошава с шпатула на малки парчета. Разбъркайте и продължете да готвите, докато каймата стане златистокафява, обикновено още 5-7 минути.

Докато каймата се готви, нарежете домата на малки кубчета, а зеления лук и копъра на ситно. Когато каймата е готова, добавете в тигана нарязаните домати, зеления лук и копъра. Разбъркайте и продължете да готвите още 2-3 минути, докато съставките се загреят и вкусовете се смесят добре.

Прехвърлете плънката от тигана в готовата багета, като я разпределите равномерно по цялата дължина. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и отгоре се поръсва плънката.

Поставете напълнената франзела върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути или докато багетата стане златиста и хрупкава.

Извадете франзелата от фурната и я оставете леко да се охлади преди сервиране. Поднесете месния пай във франзела на филийки. Добър апетит!
 

1
Коментара по темата
1.
Пешо
30.05.2024 16:56:56
По-скоро голяма Странджанка.
  Добави Коментар
Лоша новина за Украйна! Изход за войниците няма Въоръжените сили на Киев нямат резерви, демобилизацията е невъзможна Вижте кой има имен ден! Почитаме велик българин Празнуват Бисер, Бисера, Бисерка, Бистра и Наум
Светът е изправен пред глобална катастрофа, питейната вода намалява Bъпpeĸи чe Зeмятa e пoĸpитa cъc 70 % вoдa, caмo 1% oт нeя e гoднa зa пиeнe Забраниха на Роби Уилямс да се състезава за "Оскар" Крал ли е култовият музикант, питат се почитателите на седмото изкуство
Доналд Тръмп с удар по ЛГБТ, обеща да спре „транссексуалния делириум“ Ще сложа край на сексуалното осакатяване на деца и ще изключа транссексуалните от армията и от училищата, закани се той ЦРУ се меси във войната в Украйна Очаква се обаче Бърнс да се оттегли от поста шеф на ЦРУ след встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп
Принцеса Кейт става кралица скоро Тайни знаци я издадоха Украйна заменя пехотата с ултрамодерна техника Володимир Дегтярев съобщава за нападение на украинските отбранителни сили срещу позициите на руските войски край Липци, разположено северно от Харков
Белгия се готви за война Брюксел издаде насоки към населението си за войни и бедствия Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове
Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг 4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те