Откакто научих тази рецепта, не правя друга запеканка
Хапва ви се нещо вкусно, но не разполагате с много време? Предлагаме ви да си приготвите едно ястие с лек италиански акцент, а именно запеканка с макарони, пиле и кашкавал.
Пастата с пилешка кайма, моцарела и средиземноморски билки определено ще ви принесат в далечна Италия. А ако случайно не сте фен на виртуалните кулинарни пътешествия и гастрономически асоциации, просто им се насладете на вечеря.
И изобщо не се притеснявайте как да сервирате ястието - просто поставете формата за печене на масата и нека всеки сам да реши колко да си сложи. Точно така го правят италианците!
Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия с италиански привкус:
500 гр. пилешка кайма
500 гр. спагети
120 гр. крема сирене
100 гр. моцарела
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 супени лъжици растително масло
3 супени лъжици доматен сос
1 чаена лъжица смес от сушени италиански билки
пресен магданоз за поръсване
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Преместете решетката на фурната по средата и я загрейте на 190°C. Намажете топлоустойчивата форма за печене с растително масло.
Нарежете лука на малки кубчета и намачкайте чесъна с преса. Моцарелата настържете на ренде.
В широка тенджера кипнете 2-2,5 литра вода, посолете и сварете спагетите според указанията на опаковката. Отцедете в гевгир и запазете 100 мл. от водата, в която сте варили пастата.
Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, докато стане прозрачен (около 5 минути).
Добавете каймата и гответе на умерен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. След това изсипете водата от спагетите, добавете доматения сос, крема сиренето и чесъна, овкусете със сол, черен пипер и сушените билки и разбъркайте добре.
В подготвената форма за печене изсипете половината от спагетите. Отгоре разстелете плънката от каймата, загладете с шпатула и разпределете останалите спагети. Поръсете с моцарела.
Покрийте с фолио и печете в средата на фурната за 25 минути. След като времето изтече, махнете фолиото и оставете за още 10 минути, до получаване на златистокафява коричка.
Преди да сервирате на масата, поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз.
jenata.blitz.bg
Добави Коментар