Нарязвам една ябълка в тестото и пека, после само мажа с крем и става турбо вкусотия!
Открихме рецептата в един кулинарен форум и просто няма как да не я споделим с вас! Фин вкус, нежна консистенция и разкошен аромат, който ще изпълни къщата!
Ябълково руло с кисело мляко
Необходими продукти:
1 ябълка (250 г)
4 средни яйца
80 г захар
30 мл слънчогледово олио
120 гр. брашно
Тава за печене: 34 х 25 см
За крема:
300 г кисело мляко или заквасена сметана
35 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте ябълката, отстранете сърцевината, разрежете наполовина и нарежете на тънки филийки.
Разбийте яйцата в купа.
Добавете захарта и разбийте на пяна.
Добавете олио и разбъркайте.
Накрая пресейте брашното в купа.
Направете гладко тесто.
Добавете ябълките и разбъркайте в тестото.
Покрийте тавата с хартия за печене.
Изсипете тестото върху тавата и го разпределете равномерно по цялата повърхност на листа с помощта на шпатула.
Сложете в загрята фурна.
Печете на 180°C за 15-20 минути.
След като се изпече, обърнете и отстранете хартията за печене.
Завийте внимателно заедно с хартията и оставете да изстине.
Пригответе крема:
В купа смесете киселото мляко или сметаната със захарта.
Намажете рулото с крема, завийте отново и пъхнете в хладилника за 30 минути.
Добави Коментар