Имате ягоди и се чудите какво да ги правите? Пробвайте този сладкиш - не е кекс, а злато!
Не торта, а злато! Моят любим кекс за всеки ден , бие всички рекорди за скорост на готвене. Споделям с вас стъпка по стъпка рецепта за кекс, можете да използвате всякакви плодове според вашия вкус и предпочитания.
Кекс с ягоди
Съставки:
Яйца 3 бр.
Захар 150гр
Прясно мляко 150 мл
Олио 80 мл
Масло 50 г
Брашно 300г
Бакпулвер 10 г
Пресни ягоди
За поръсване:
Студено масло – 40 гр
По 2 с.л брашно и захар
Начин на Приготвяне:
В купа се слагат яйцата, захарта и щипка сол и се разбиват до побеляване.
Налива се прясно мляко, олио, разтопено масло.
Разбъркваме.
Смесете брашното в купа, добавете бакпулвера, разбъркайте с миксер. Консистенцията на тестото трябва да бъде като кондензирано мляко.
Измийте пресните ягоди, нарежете на половинки.
В отделна купа смесете брашното и захарта и маслото, настъргано на едро ренде. Това е необходимо за трохи.
Покриваме формата с пергамент и изсипваме тестото, отгоре слагаме ягоди и поръсваме с трохи.
Слагаме нашия кекс в предварително загрята фурна, печем на 170 градуса за 40-45 минути.
Да ви е Вкусно!
Добави Коментар