Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички вкъщи обожаваме тези шоколадови целувки - супер хрупкави и кремообразни

Ключови думи: целувки, шоколадови целувки, флагман

Днес имаме за вас оригиналната рецепта за целувките от шоколад, с която да се поглезите заедно с любимите си хора:

Шоколадови целувки
Необходими продукти:
250 г печени и смлени лешници
200 г пудра захар
35 г какао
35 г мед
2-3 сурови белтъка
За ганаша:

100 г черен шоколад
70 г сладка заквасена сметана
Начин на Приготвяне:
В сух тиган леко запечете лешниците, за да отделят миризма при непрекъснато бъркане. След това ги оставете да изстинат напълно, след което ги смелете на ситно в блендер. В купата с натрошените лешници добавете пудрата захар и какаото, след което разбъркайте добре, за да изравните сместа.

В отделна купа отделете белтъците от жълтъците (предварително извадете яйцата да престоят леко на стайна температура). Замразете жълтъците или ги използвайте веднага за нещо друго, а белтъците разбийте с щипка сол.

Когато получите твърд сняг от белтъците, започнете да добавяте меда на тънка струйка, докато се слее добре със снега. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки и да бъркате с шпатула.

Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото е необходимо сместа да остане ефирна и пенлива. Бъркайте с лъжица или шпатула, като завъртате сместа отдолу нагоре, докато съставките се хомогенизират напълно.

(Възможно е двата белтъка да са малко и сместа да стане прекалено твърда, затова може да добавите още малко сняг от третото яйце – зависи от големината на яйцата). Сложете получената смес в пош с голям звездовиден накрайник.

Шприцовайте бисквитките върху застлана с хартия за печене тава. Ако нямате пош, използвайте найлонов плик за замразяване, а целувките можете да оформите и с лъжица, на разстояние една от друга.

Готовите сладки се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат 10 минути. След това изключете фурната и ги оставете да изстинат с открехната врата на фурната. Когато изстинат напълно, можете да ги слепите по двойки с шоколадовия крем.

За шоколадовия ганаш: загрейте сладкатарската сметана на много слаб огън, след което, когато почти заври (не трябва обаче да завира), изсипете натрошения на кубчета шоколад. Бъркайте, докато се разтопи и получите гладка смес. Оставете да изстине, след което използвайте като крем.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Само за мъже: Може да прогоните нежеланата ерекц*я като... Умножавате числа на ум Показа перфектно тяло на 59 (СНИМКА) Брук Шийлдс като, че ли не остарява
Много се зарадва на... Класиката на Арсенал срещу Реал Родителите й се отрекоха от нея Причината е сайт за възрастни
ВК "Нефтохимик" парафира с... Млад играч Направи разтърсваща интимна изповед Росица от "Ергенът" е много чувствителна
Ограничават движението по магистрала „Тракия“ Трафикът ще преминава само в активните ленти за посока Бургас и за посока София Мъж открадна 22 бона от пенсионерка, но... Светкавично се озова с белезници
Вдигат щур купон Страсти в "Ергенът" Шокиращо: Майка размени дъщеря си за маймуна 70-годишна жена тотално полудя...
Експерт: Причината за катастрофата, при която загина Сияна, е ясна Много огледи са правени на мястото, което не е добре, защото ситуацията е като хилаво дете с много баби, коментира проф. Станимир Карапетков Невиждан обрат в "Ергенът" Ще завалят черни рози