Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички вкъщи обожаваме тези шоколадови целувки - супер хрупкави и кремообразни

Ключови думи: целувки, шоколадови целувки, флагман

Днес имаме за вас оригиналната рецепта за целувките от шоколад, с която да се поглезите заедно с любимите си хора:

Шоколадови целувки
Необходими продукти:
250 г печени и смлени лешници
200 г пудра захар
35 г какао
35 г мед
2-3 сурови белтъка
За ганаша:

100 г черен шоколад
70 г сладка заквасена сметана
Начин на Приготвяне:
В сух тиган леко запечете лешниците, за да отделят миризма при непрекъснато бъркане. След това ги оставете да изстинат напълно, след което ги смелете на ситно в блендер. В купата с натрошените лешници добавете пудрата захар и какаото, след което разбъркайте добре, за да изравните сместа.

В отделна купа отделете белтъците от жълтъците (предварително извадете яйцата да престоят леко на стайна температура). Замразете жълтъците или ги използвайте веднага за нещо друго, а белтъците разбийте с щипка сол.

Когато получите твърд сняг от белтъците, започнете да добавяте меда на тънка струйка, докато се слее добре със снега. Постепенно започнете да добавяте сухите съставки и да бъркате с шпатула.

Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото е необходимо сместа да остане ефирна и пенлива. Бъркайте с лъжица или шпатула, като завъртате сместа отдолу нагоре, докато съставките се хомогенизират напълно.

(Възможно е двата белтъка да са малко и сместа да стане прекалено твърда, затова може да добавите още малко сняг от третото яйце – зависи от големината на яйцата). Сложете получената смес в пош с голям звездовиден накрайник.

Шприцовайте бисквитките върху застлана с хартия за печене тава. Ако нямате пош, използвайте найлонов плик за замразяване, а целувките можете да оформите и с лъжица, на разстояние една от друга.

Готовите сладки се поставят в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат 10 минути. След това изключете фурната и ги оставете да изстинат с открехната врата на фурната. Когато изстинат напълно, можете да ги слепите по двойки с шоколадовия крем.

За шоколадовия ганаш: загрейте сладкатарската сметана на много слаб огън, след което, когато почти заври (не трябва обаче да завира), изсипете натрошения на кубчета шоколад. Бъркайте, докато се разтопи и получите гладка смес. Оставете да изстине, след което използвайте като крем.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Потъна в скръб Почина съпругът на Доли Партън Важна новина за пенсионерите Ето кога започва изплащането на пенсиите през този месец
Трупайте точки с карта Petrol.V и печелете безплатно гориво От 1 март поискайте своята карта от касата в обекта Разтърсваща история в Бургас Как Таня срещна Станислава, за да й помогне да проходи след катастрофа
Любопитна информация за третия бойкот на големите вериги Не даде очакван резултат... Посред зима: Хиляди българи останаха без ток в... Пловдив
Бандит обра няколко пъти едни и същи хора "Спях и в един момент усетих, че вратата на спалнята се отваря", споделя шокираната потърпевша Галина Младенова Премиерът свиква заседание на Съвета по сигурността Темата е "Преглед и анализ на актуалната геополитическа ситуация и произтичащите от нея рискове за националната сигурност"
Един от най-силните хора в Белия дом с разтърсващи думи Джей Ди Ванс говори рязко за войната Голям празник е Православието почита паметта на емблематичен мъж
Политическа бомба: Зеленски е готов за нова среща с Тръмп, но... Твърди се, че украинският лидер има изискване САЩ и Канада с остри действия, замесена е и трета страна Започва ли икономическа война?