Дядо ми я приготвяше като малка, а сега аз я правя на сина си – супа с праз, вкусна и полезна
Празът се използва за приготвяне на различни ястия още от древните гърци и римляни. Дядо ми приготвяше супа от праз като малка, а сега аз я правя на сина си, защото е много полезна. Може да се използва както пресен, така и замразен праз и става много вкусна.
Необходими продукти:
250 гр праз
300 гр картофи
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно праза и го запържете в олио до омекване, след което прибавете нарязаните на кубчета картофи, подправките и зеленчуковия бульон. Пасирайте супата, за да се получи гладка и еднородна структура. Като добавка може да използвате сметана, билки или крутони. Перфектно се съчетава с картофи, моркови или целина, както и със сирена или пушени меса.
Супата е с много приятен аромат, а на вкус е леко сладка. Може да се хапва топла или студена, а също и да се сервира като предястие или основно ястие. Тя е изключително популярна в много кухни по света.
Добър апетит!