Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още
Проста рецепта с прекрасен резултат! Най -достъпните съставки, но се оказва страхотно вкусно. Това са торти със зелен лук, които могат да се ядат вместо хляб или дори просто така, с чай!
Съставки:
Зелен лук – 2 връзки;
Яйце – 3 бр.;
Вода – 200 мл;
Сол – 1 ч.л;
брашно-500-550 г;
Растително масло – 100 мл;
Масло – 50 г.
Просто апетитно тесто
Нарежете зеления лук. Добавете яйца, сол, разбийте добре.
Изсипете вода. Сложете брашното, омесете мекото тесто. Разделете на 8 части, покрийте с фолио, оставете за 30 минути. Смесете 2 с.л. от брашното с 0,5 ч.л. сол. Загрейте 100 мл олио. Сложете брашното и го загрейте. Добавете масло, смесете. С това ще мажете.
Разточете парче тесто. Намажете с горната смес. Сгънете краищата до центъра. След това сгънете наполовина. Навийте на охлюв. Повторете същото с всички парчета тесто. Покрийте с фолио и прехвърлете в хладилника за 10-15 минути.
Смажете нагретия тиган с олио. Разточете охлюва по размера на дъното. Печете ги от двете страни на слаб огън.
Удивително е вкусно! И как просто се готви от наличните продукти.