Рецепта за кюфтета фрикасе
Необходими продукти:
400 г кайма;
1 морков;
1 глава червен лук;
80 г масло;
2 с.л. олио;
кимион;
чубрица;
сол;
черен пипер;
1 ч.ч. кисело мляко;
1 яйце;
150 г брашно;
магданоз.
Начин на приготвяне:
Морковът и червеният лук се нарязват на ситно или се рендосват, след което се задушават в дълбока тенджера в маслото и олиото. След 3-4 минути се заливат с вода и се оставя да заври.
От каймата се оформят кюфтенца с желаната големина, овалват се в брашно и се пускат във врящия бульон. Котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри 30 минути.
Яйцето се разбива с киселото мляко и останалото от овалването брашно. Лъжица по лъжица се добавя от врящия бульон при непрекъснато бъркане до получаване на течна и кремообразна смес.
Накрая тази смес се сипва при кюфтетата фрикасе и се разбърква. Готви се още няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Кюфтетата се сервират, полети със соса и се поръсват с малко черен пипер на вкус.