Два слоя хрупкаво тесто, пълни с дебел пласт шоколадов крем, няма такава вкусотия!
Ако ви се хапва нещо хрупкаво и много шоколадово, то сте на правилното място! Рецептата за тази маслена торта с шоколадов крем е истинска благословия за всички любители на десертите с наситен шоколадов вкус. Лесна е за приготвяне, макар и да не ви се вярва, когато видите крайния резултат.
Маслена торта с шоколадов крем
Необходими Продукти:
1 яйце
80 г захар
8 г ванилова захар
50 мл олио
50 г меко масло
250 г брашно
10 г бакпулвер
Шоколадов крем:
1 яйце,
2 с. л. захар,
4 с. л. нишесте,
400 мл мляко,
100 г черен шоколад,
200 мл сладка сметана
И още:
парченца шоколад
пудра захар
Начин на Приготвяне:
1. Яйцето се разбива със захарта и ванилията, добавя се олиото и мекото масло и всичко се разбива с телена бъркалка. Добавете брашното и бакпулвера и омесете на ръка меко тесто, което лесно се оформя.
2. Разделете го на 2 топки. Увийте едната топка (малко по-малка от другата) в торбичка и я оставете във фризер или хладилник.
3. Намаслете и набрашнете 22 см форма. Поставете по-голямата топка на дъното на формата и с ръце я разтеглете, така че да покрие дъното и да оформи борд по стените. Оставете в хладилника докато приготвите крема.
4. В тенджера се смесват яйцето, захарта, нишестето и млякото, след което се слага на огъня и се готви при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това добавете шоколада и разбъркайте, за да се разтопи и смеси.
Накрая добавете сладкарската сметана (течна) и отново разбъркайте, докато всичко се обедини.
5. Изсипете горещия крем във формата и го заравнете.
6. Отгоре се настъргва замразеното тесто, поръсва се шоколадов чипс (дропс) и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
Добави Коментар