Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете тези заровени кюфтета – царски пир за жълти стотинки

Ключови думи: заровени кюфтета, рецепта, флагман

Не е нужно да купувате скъпи продукти, за да приготвите вкусна вечеря или обяд. Съставките може да са възможно най-прости, но резултатът да е невероятен! Днес искаме да ви предложим рецепта за необичайна запеканка от кюфтета и тиквички , като първото се пече във второто. Подобно ястие с кайма и тиквички ще нахрани вкусно цялото семейство, а приготвянето му е елементарно. Не пропускайте да опитате да сготвите заровени кюфтета , защото определено ще станат любими на всички!

Заровени кюфтета
Необходими Продукти (изчислени за тава 30×24 cm):
700 г пилешка кайма
100 г лук
сол, черен пипер на вкус
200 г ориз
700 г тиквички
1/2 ч.л. сол за тиквичките
олио за намазване на тавата
пресни зелени подправки
Начин на Приготвяне:
Настържете тиквичките на едро ренде, поставете ги в дълбока купа, добавете солта, разбъркайте и оставете настрана за 10 минути, за да изтече сокът.

След това изстискайте добре тиквичките и ги върнете обратно в купата.

Смесете тиквичките с предварително сварения до готовност ориз.

Добавете и едро настърганото сирене. След това разбийте яйцата и разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Не солете ориза, докато го варите.

Намажете тавата с олио, разпределете сместа с тиквички и загладете. Най-добре е да използвате йенски съд за готвене, тъй като всичко в него се пече равномерно, не изгаря и не залепва.

Сега е ред на кюфтетата: сложете каймата в дълбока купа и я смесете със ситно нарязан лук. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте.

Оформете каймата на малки кюфтета, в нашия случай – 12.

В тиквено-оризовата маса направете дупки и поставете кюфтетата в тях.

Загрейте фурната на 180-190 ° и поставете вътре тавата. Време за печене – 40-45 минути. Но следете фурната си, защото всяка пече различно! Можете да регулирате температурата по време на печене. Основното е цялата влага да се изпари.

Накълцайте пресните подправки и ги поръсете върху приготвените заровени кюфтета.

Най-вкусно е с копър, но може да използвате каквото ви харесва.

Да ви е сладко!

5
Коментара по темата
5.
merd
21.05.2024 12:49:16
Жълти стотинки:
Необходими Продукти (изчислени за тава 30×24 cm):
700 г пилешка кайма - 8 лв.
100 г лук - 20 ст.
сол, черен пипер на вкус - 20 ст.
200 г ориз - 70 ст.
700 г тиквички - 2.5 лв.
1/2 ч.л. сол за тиквичките
олио за намазване на тавата
пресни зелени подправки - 2 лв

13,60 лв.
4.
до 1
20.05.2024 18:08:05
Мдааа, то така и баба знае... ;-)

https://purvite7.bg/taka-i-baba-znae-narodna-prikazka/

Почти всичките им рецепти са такива - примамливо, уж евтино, заглавие и после почва изреждането на един куп други продукти!
3.
Габи
20.05.2024 09:12:40
При изброените продукти няма яйца. След това за приготвянето се разбиват и яйца. Нито е евтино, нито интересно и нищо ново.
2.
007
20.05.2024 06:41:40
Еба жълтите стотинки. 15 лв. то верно са си жълти стотинки ама не за всеки.
1.
Йокин
19.05.2024 12:22:13
Кайма, тиквички, сирене,ориз.ТО СТАНА,,РИБАЙ"...
  Добави Коментар
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена
Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят
Убиха млада родилка от Украйна и майка й, за да си присвоят бебето Заподозрени са мъж на 43 години и 44-годишна жена Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума
Рецепта за пай от тиквички - идеалното ястие за лятото Може да го забъркате лесно с четири съставки, става както за обяд, така и за вечеря В чужбина харчим по-малко за храна, отколкото при пътуване в страната Пестим от командировки у нас, но харчим зад граница
Япония ви е на сърце? Елате на премиерата на новата книга на Юлияна Антонова-Мурата Елегантните корици на „Хай хай, Япония“ крият нови над 60 топли и вдъхновяващи истински случки от страната на самураите Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл 
Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа