Рецепта за рибни кюфтета от каракуда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
каракуда - 600 г
яйца - 1 бр.
бял хляб - 4 филии (накиснат и отцеден)
зелен лук - 3 стръка
магданоз - няколко стръка
мащерка - 1 ч.л. (ронена)
галета - около 4 с.л. за овалване
олио - за пържене
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете рибата каракуда. За да премахнете миризмата от рибата (ако е необходимо), оставете я за няколко часа в солена вода или във вода с оцет. Измийте рибата, отстранете едрите кости и я нарежете на парчета.
Смелете добре месото в блендер, кухненски робот или 2-4 пъти с месомелачка, за да се смелят добре малките кости. Прибавете хляба, яйцето, подправките, омесете сместа и приберете в хладилник за един час.
Извадете сместа за рибните кюфтета от хладилника, оформете кюфтетата, оваляйте ги в галетата и ги изпържете от двете страни.
Източник: Gotvach.bg