Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чеснови дунапренки – откакто ги правя, никой не поглежда хляба!

Ключови думи: чеснови дунапренки, чеснова питка, флагман

Тези пухкави чеснови хлебчета са перфектното допълнение към семейната вечеря, даже може да бъдете сигурни, че гостите дори няма да погледнат основното, ако им поднесете ароматните чеснови милинки топли-топли. И изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме! Ето рецептата за пухкави чеснови питки :

Необходими продукти:
брашно, 450 г
яйца, 2 бр
прясна мая, 20 г (половин кубче)
чесън, 2 глави
прясно мляко, 125 ml
захар, 2 ч.л .
вода 125 мл
сол, 1,5 ч.л 
масло, 50 г
връзка копър
сол за чесъна – 1 ч.л.
олио
Начин на Приготвяне:
Смесете маята с топло мляко и топла вода (половината от обема), добавете захарта и разбъркайте всичко. Оставете да шупне.

В купата с маята изсипете останалото мляко и вода, сложете яйцата, солта и разбъркайте. Пресейте брашното и добавете на порции към тестото. Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, доомесете на масата с ръце за около 10 мин. Тестото е меко и еластично. Намажете дълбок съд с растително масло и сложете тестото в него, покрийте с фолио и оставете на топло място за 1 час.

Трябва да работите с тестото, като намажете ръцете си с масло. Омесете, оформете на фитил и го нарежете на еднакви по големина парчета (18 на брой). Оформете ги на топки.

Намажете съда за печене с растително масло и подредете вътре топките тесто. Покрийте с фолио и поставете в отворена фурна, включена на 100 градуса. Когато хлебчетата втасат, отстранете фолиото и ги сложете да се пекат на 180 градуса около 30 минути.

За да запазите питките меки, поставете огнеупорна купа с вода под съда за печене във фурната.

Счукайте чесъна, нарежете копъра и смесете всичко със солта и растително масло, така че да се получи нещо като паста. Намажете готовите питки с чесновото олио, покрийте с фолио и оставете да се охладят.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Претърпя тежка злополука Кристоф Ламбер бе приет по спешност в болница Почина в агония заради родители-изроди Почти пет години след смъртта на малката Джейлен, осиновителите ѝ получават присъди
ВАС реши: Стипендиите само за ромски ученици са дискриминация След 9 години съдебна битка, „Азбукари“ спечели делото срещу МОН Вижте как исполините от „Живот на кантар“ вдигат гуми с тегло 450 кг и пренасят 1 тон пясък Бургазлийката Виолета Пефтичева финишира първа, но конкурентите й в нейния отбор се очаква да се опитат да я изхвърлят от шоуто
Зрителите да очакват пълен шок в Ергенът Влиза трети мъж Чефо от "Сървайвър" взимал по 10 бона на месец от държавата, за да прави пропаганда От справките става ясно, че Стефан Попопв - Чефо е получавал 6000 лв. месечно като частно лице, а фирмата му "СВП 93" е взимала отделно 4000 лв. на месец без ДДС
Съобщиха прекрасна новина за нея "Златното момиче" Християна Тодорова стана майка Направи любопитно признание Защо Скарлет Йохансон не се снима с фенове?
Не съм болен от рак Той обясни, че естетиката е била напълно на заден план и се е подложил на процедурата не само защото не е бил доволен от начина, по който е изглеждал Мартин се оказа страшно ла*но Елвира бе подложена на унизителен линч от двамата "ергени"
Умря след употреба на райски газ Тя беше еротичен модел в Онлифенс Градев сподели тежки думи за Бербатов и Величков Адвокатът с реакция