По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи!
Ако ви се хапва нещо различно, но не искате да губите време за класически грузински хачапури, предлагаме ви да си приготвите нещо също толкова вкусно, а именно – хайдушка пърленка. Става за 15 минути и си е като за вечеря.
Необходими продукти
300 милилитра кефир
2 яйца,
300 грама сирене
450 грама брашно
три супени лъжици олио
по една чаена лъжичка захар и сол
10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне
Смесете кефира, едно яйце, захарта и солта в дълбока купа, след което налейте олиото. Разбъркайте отново и добавете брашното и бакпулвера. Омесете тестото и го покрийте със стреч фолио.
За плънката настържете сиренето и смесете с второто яйце.
Разделете тестото и плънката на четири равни части. Оформете всяко парче тесто в малка питка.
Поставете плънката в средата и прищипете краищата. Запържете в сух тиган от двете страни до златистокафяво.
Добави Коментар