Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от Турция ми издаде 100-годишна рецепта за този пухкав хляб – без месене и точене, готов за 5 минути!

Ключови думи: хляб, пиде, флагман, рецепта, турски хляб

Пригответе фантастичен турски хляб у дома по 100-годишна рецепта, който ще се хареса на цялото семейство. Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки, малко време и ще имате изключителен хляб, по-добър от този в пекарните!

Фин и мекичък турски хляб със сусам – с очи можеш да го изядеш, така изглежда и ухае! Ето нужните продукти:

200 мл топла вода
7 г суха мая
120 г обикновено брашно
още 200 мл топла вода
360 г обикновено брашно
1 ч.л.сол
За намазване:
1,5 с.л. обикновено брашно
20 мл студена вода
50 мл преварена вода
жълтък
За поръсване:
сусам
Начин на Приготвяне:
Разтворете в топлата вода маята и разбъркайте добре в по-голяма купа.

След това добавете 120 гр. пресято брашно и разбъркайте.

Покрийте купата с хранително фолио или кърпа.

Оставете да втаса за 20 минути.

Отвийте шупналата мая, разбъркайте и добавете още 200 мл топла вода.

Разбъркайте добре.

Пресейте брашното в сместа, добавете сол.

Разбъркайте отново добре, докато не останат бучки.

Покрийте купата с фолио, след това с кърпа.

Оставете го да почине за 20 минути.

Поръсете масата с брашно, извадете отгоре тестото.

Поръсете го с брашно.

Сгъвайте тестото от ръба към центъра, така че да влезе въздух вътре. Не е нужно да го месите, просто сгъвайте.

Разделете тестото на две равни части.

Оформете го с ръце.

Поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте тавата с кърпа и оставете тестото да почине за 20 минути.

Сложете брашното и студената вода за намазването в малка купа и разбъркайте с вилица.

След това добавете преварена вода, жълтъка и разбийте с вилица.

Открийте тестото и го намажете с приготвената смес.

Оформете решетка върху хляба с върха на пръстите си.

Поръсете със сусам.

Поставете чинията в предварително загрята фурна.

Печете 35 минути на 180°C.

Щом стане златист, извадете от фурната, покрийте с кърпа и изчакайте леко да се охлади преди сервиране.

2
Коментара по темата
2.
Ирина
24.05.2024 17:51:09
Каква 100 годишна рецепта със суха мая.....
1.
Измислени статии
15.05.2024 06:47:30
Тази рецепта е от youtube канал и е снимана отдавна. Всичко друго в статията е измислица
  Добави Коментар
19-годишен се вряза с колата си в ограда на къща По чудо няма загинали  Има ли изход от парламентарната криза? БСП инициира разговори с пет групи Срещат се с депутати с ПП-ДБ, „Възраждане“, АСП, ИТН и МЕЧ
Има ли изход от парламентарната криза? БСП инициира разговори с пет групи Срещат се с депутати с ПП-ДБ, „Възраждане“, АСП, ИТН и МЕЧ Ще бъде ли издадена Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев? Софийски градски съд заседава
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа