Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изискан вкус без усилия! Този петминутен кекс с карамел ще ви омае!

Ключови думи: кекс с карамел, флагман

Готови ли сте за нов вкус, който ще ви изненада приятно? Предлагаме ви тази лесна и бърза рецепта за домашен кекс с карамел, която в момента е топ - популярна в социалните мрежи и кулинарните форуми. Можете да приготвите кекса и за празнични поводи, но и за всеки ден…

Ето какво ви трябва за този петминутен кекс с карамел :

Продукти (измерени с чаша 240 мл):
130 г масло, омекотено на стайна температура
130 г захар
3 яйца
180 г универсално брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. карамелена есенция (по избор)
100 г шоколадови парченца
1 шепа карамелени парченца/нарязани бонбони Лакта или подобни
За топинг-глазурата:

75 бр карамел и малко смлени орехи/фъстъци
Ако правите сами карамеления топинг:

50 г захар
10 г масло
40 мл сладкарска сметана
*измервайте продуктите с чаша 240 мл,
**печете 50-55 минути на 170 градуса във форма 21х11х6 см.

Начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива със захарта на крем, след което се добавят едно по едно яйцата. Разбивайте с миксера за 20 секунди след всяко добавяне на яйце.
2. Когато сместа стане гладка, добавете пресятото през сито брашно, бакпулвера и есенцията с вкус на карамел, след което разбийте с миксера за около 20 секунди на най-ниската скорост.

3. Добавете карамел и шоколадови капки, след което разбъркайте с шпатула.

4. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене форма (21х11х6 см) и сложете в загрята на 170 градуса фурна да се пече 50-55 минути.

5. Оставете изпечения кекс да се охлади.

6. Отгоре се залива с карамелена глазура и по желание се поръсва със смлени ядки. Карамеления сироп можете да закупите готов или да си направите сами:

За 200 г карамел: разтопете в тиган захарта (150 г) до карамелен цвят, добавете маслото (30 г) и разбъркайте до пълното му разтопяване.

След това се налива течната сметана (80 мл) и се разбърква, докато всичко се разтопи и обедини. След това охладете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  Алекс Сърчаджиева скочи на Разград: Безумие! Хората там бедстваха, купете един снегорин за града - призова актрисата, която е и водеща на "Аз обичам България"
Бежанец е заподозрян за атаката в Берлин Ето подробности Тръмп си промени мнението: този път каза, че Русия е започнала войната срещу Украйна Във вторник Тръмп обвини Украйна за започването на войната, но сега промени позицията си по въпроса
Гореща новина за 26 млрд. за пенсиите на българите Средният размер на изплатените пенсии през  2024 г. е 230,18 лв., а средният размер на разсроченото плащане е 471,07 лв., сочат данните Министерският съвет с реакция след драмата в София Ето какво написаха от властите
Води селски живот И е много щастлив Поредна среща на президентското движение в Бургас – гражданите с активна роля в дискусията Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ стана център на поредна среща за политическа промяна
България има нова надежда в спорта В тениса на корт при жените Тежка катастрофа в София Колите са изпотрошени
Министерството на туризма представи България на много голямо туристическо изложение В Дания Борисов с извънреден ход след екшъна на "Възраждане" на пъпа на София Осъждаме политическата агресия и риторика, която подменя политическия дебат и въвежда в заблуждение общественото мнение по отношение на членството на България в Еврозоната, посочват от партията на Борисов