Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пай с кайма и картофи

Ключови думи: Рецепта, пай, кайма, картофи

Необходими продукти:

За тестото:
400 г брашно;
щипка сол;
200 г масло;
3-5 с.л. студена вода;
1 яйце;
1-2 с.л. прясно мляко.

За пълнежа:
1 с.л. зехтин;
1 глава лук;
1 скилидка чесън;
750 г телешка кайма;
2 с.л. брашно;
400 мл телешки бульон;
2 с.л. доматено пюре;
1 с.л. сос Уорчестър;
2 големи картофа;
1 с.л. нарязан магданоз;
сол и черен пипер.

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното в голяма купа и добавете щедра щипка сол към него. Добавете нарязаното на малки кубчета масло (със стайна температура) и с пръсти смесете продуктите, докато се получат маслени трохи. Добавете вода на струйка и омесете, докато се получи топка. Извадете тестото върху набрашнен плот и леко го омесете. Оформете на диск, увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 20 минути.

2. За пълнежа загрейте зехтин в дълбок тиган и в него запържете нарязания на ситно лук за около 4-6 минути, докато започне да омеква. Добавете настърганата скилидка чесън и каймата. Запържете за 5-6 минути, като разделяте каймата на песъчинки. Добавете доматеното пюре и брашното. Запържете за 2-3 минути. Добавете сос Уорчестър, налейте телешкия бульон. разбъркайте. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи, разбъркайте и гответе на умерен огън 10 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания магданоз.

3. Разточете 2/3 от тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма (35х25 см). Прехвърлете тестото в дълбока тавичка и притиснете към дъното и стените. Изрежете излишното тесто с помощта на нож. Изсипете изстиналия пълнеж върху тестото и го разпределете равномерно. Разточете останалото тесто и покрийте тавичката. По краищата притиснете с вилица. Ако желаете, направете декорация от останалото тесто. Намажете тестото отгоре с разбито яйце с прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

4. Сервирайте парче от пая с гарнитура от варени до хрупкавост броколи и зелен фасул. Полейте със сос, пише 24kitchen.bg.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
С този трик почиствам мръсни и омазнени шкафове само с едно движение Имате нужда само от 3 общодостъпни съставки, които вероятно имате у дома Всичко за еврозоната: БНБ отговаря на нови въпроси Какво ще се промени по отношение на паричната политика в България след членството ни в еврозоната...
Малко сирене, кашкавал и чаша кисело мляко: Тази сутрин пак приготвих кифлички-любимки и вече няма и следа от тях! Каквото и количество да направя, никога не остават за следващия ден Тези 3 зодии прощават за секунди всяка обида Те не обичат конфликтите и гледат да избягват конфронтациите
Стана дядо Голяма радост за американеца Ето прогнозата за времето Облачно в България
500-килограмов козунак приготвиха в... Румъния Стряскащо престъпление в България За 14 лева: Момче заплаши с убийство мъж
Решиха за бедственото положение във Варна Ето подробности Дете намери голяма сума пари в метрото Полицията издирва собственика
Закъса сериозно Ръсел Бранд е обвинен в изнасилване Тръмп представи любопитна "златна карта" Визираната представлява билет за безсрочен престой в САЩ