Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цялата къща ухае на тези прости мекици без мляко и яйца

Ключови думи: мекици, лесни мекици, флагман, рецепта

Съществуват различни техники за приготвянето им – с мая, с бакпулвер, сода, газирана вода… Днес обаче ще ви предложим една много лесна рецепта за постни мекици без мляко и яйца – евтина, бърза, а се получават наистина пухкави и сочни мекички.

Необходими продукти:
650-700 гр.брашно (зависи колко искате да замесите)
500 мл хладка вода
1 ч.л. захар
3-4 с.л. олио
8 гр. суха мая или 15-20 гр. прясна мая
1 ½ чаена лъжичка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Обикновено за повечето тестени изделия е необходимо съставките да са със стайна температура, като това важи особено за яйцата, млякото и киселото мляко, които трябва да се извадят от хладилника поне 1 час преди приготвянето на самите изделия, но в този случай нямате нужда от подобно правило, защото в нашата рецепта няма млечни продукти и яйца. Всичко, което ви трябва, са 500 ml чиста вода със стайна температура.

Сложете маята (суха или прясна) в по-дълбок съд. Налейте отгоре 250 мл хладка вода, добавете 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Оставете за 10 минути на топло място без течение, за да се активира и шупне маята.

Останалата вода (250 мл) добавете към шупналата мая и постепенно добавете брашното. Заедно с брашното добавете на порции 3 супени лъжици олио и 1 1/2 чаена лъжичка сол. Тестото се разбърква с дървена лъжица, докато се получи смес малко по-гъста от тази за кекс.

Тестото трябва да е много меко, дори лепкаво (като на снимката). Накрая омесете тестото съвсем малко на ръка, за да сте сигурни, че всички съставки са равномерно разпределени и няма брашнени бучки.

Покрийте тестото с плик или прозрачно стреч фолио и оставете да втаса само веднъж, след което започнете да пържите меките. За пържене са достатъчни 300 мл олио, което трябва да загреете в по-дълбок съд на котлона.

Преди да оформите меките, които се разтягат с ръка, потопете ръцете си във вода и след това откъснете от тестото, което трябва да оформите на тънък кръг. Интересното в тази рецепта е, че никоя мекичка не е същата като предишната, нито като следващата, всички са подобни, но различни.

Така приготвените кръгчета тесто се запържват в олиото от двете страни, докато бухнат и покафенеят и добият златист цвят от двете страни. Като извадите мекиците от олиото, ги наредете в чиния със салфетка.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Една чаша в барабана и пералнята ще бъде като нова Разберете как бързо и лесно да се отървете от неприятната миризма и мухъла в този уред След тази статия всеки мъж ще иска да яде сушени сливи, защото... От друга страна, обаче са доста по-калорични заради повишеното съдържание на захари
6 причини защо да ядете печени ябълки, вместо пресни Подобно лакомство ще се хареса и на децата, и на възрастните, а липсата на захар прави десерта напълно диетичен Първа компания изгражда производствената си база в най-новата промишлена зона на Бургас Още седем компании са закупили терени в тази промишлена зона и вече проектират производствените си бази
Огромна трагедия: Tik Tok звезда умря в съня си по време на ваканция за 25-ия си рожден ден (СНИМКА) В медиите отвъд Океана се завъртяха различни версии, сред които злоупотреба с наркотици. Това провокира брат й да разкрие какво точно е станало, а именно – астматичен пристъп Почина Царят на шлагерите Йорданка Христова, която също има дълбока връзка с италианската музика, благодарение на Йосифов открила пътя си към този жанр
Той и подари ремонт на циците, а тя кръсти на негово име куче Макар двамата да са представени като вече разделени, те са имали връзка, преди той да замине за Шри Ланка Това е рецептата за перфектния козунак, който се предава от поколение на поколение Следвайте стъпките и се насладете на пухкав и ароматен козунак, който ще направи Великден още по-специален
Тръмп превърна Белия дом в шоурум на Tesla (СНИМКИ/ВИДЕО) Безпрецедентната подкрепа от действащ президент за корпорация, основана от неговия главен спонсор, идва, след като акциите на Tesla се сринаха на фона на пазарните страхове Министърът на туризма Мирослав Боршош се срещна с новоизбрания председател на АБТТА Петър Стоянов Двамата обсъдиха възможности, свързани с развитието на сектора и функциите по надзор върху дейността му
На 15 март е възможен срив на мобилните оператори За това предупреждават и трите компании  Почина Гочето Георги Найденов е роден на 28 януари 1936 година в Пловдив