Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения

Събраните средства от базара ще се използват с благотворителна цел за подпомагане обучението на студентите
Ключови думи: колеж по туризъм, кулинария, изкушения, Университет Проф. д-р Асен Златаров, кулинарен базар, флагман

За втора поредна година, в навечерието на светлия празник Великден, Колежът по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас провежда кулинарен базар. Ръководството на Колежа за пореден път, доказа, че студентите му се обучават на изтънчени умения, фантазия и невероятен вкус в кулинарията.

„Благодаря на нашите студенти и на нашите спонсори за изключително богатата трапеза. За втори път присъстваме на това благотворително събитие в навечерието на Великден. Радвам се, че всички присъстващи ще можем да закупим от тук прекрасни и вкусни изкушения, които ще споделим с близките си хора на празника“, бяха думите на проф. д-р Христо Бозов, д.м., при откриването на събитието.

Той допълни, че Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас отделя голямо значение на Колежа по туризъм, и че до една година учебната сграда ще изглежда по съвсем различен начин, като ще се обновят учебните зали. Проф. Бозов отбеляза, че от следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“, в които със сигурност вече ще има не само български, но и чуждестранни студенти.

„Всичко, което сме постигнали тук, е изградено в 57-годишната история на Колежа по туризъм. Учебното звено съхранява високо ниво на професионализъм в подготовката на кадри. Вярвам, че всички заедно – партньори и приятели, ще продължим развитието на тази институция, която е така значима за туризма на българското Черноморие“, каза доц. д-р Веселина Атанасова, която е Директор на Колежа по Туризъм. Тя покани присъстващите на перфектно организираната кулинарна сцена, за да се насладят на всеки детайл от кулинарните изкушения, дело на студентите от Колежа.

Гости на тържеството и участници в базара бяха академичното ръководство на Университета, представители на общини от Бургаска област и на неправителствения сектор, браншовици, общински съветници, множество партньори на Колежа от туристическия бранш и бивши негови възпитаници.

Спонсори на събитието бяха ресторант „Ла Флор“ - Бургас, ресторант „Док 5“, Бизнес хотел „България“, хотели от веригата „СОЛ-Несебър ризорт“, Гранд маркет „Жанет“ - Несебър, хипермаркет „Метро“ - Бургас, хотел „Пенелопе палас“ - Поморие, хотел „Палм бийч“- Курортен комплекс „Златни пясъци“.

Събраните средства от базара ще се използват с благотворителна цел за подпомагане обучението на студентите от Колежа по туризъм.

Чък Норис пасти да яде: 8-годишно дете влезе в територия на лъвове и... Демонстрира как се оцелява в тежки условия Хлябът поскъпна с 30 стотинки в... Хасково
Яжте сирене, за да... Сиренето помага за сладък сън Зарадва феновете си Мария подготвя турне за 2025-а
Жестока трагедия в Средиземно море Край Тунис Тази храна е особено полезна Ето какво твърдят за скумрията
Лошо сварени яйца изядоха главата на готвач В Барса Голямо признание за Десподов Гол на месеца в Гърция за българина
Има повод да почерпи Радост в семейството на Анджелина Джоли Масови изнасилвания в подводници? Разтърсващо твърдение
Шегува ли се? Ето какво направи Джокович 20:0 срещу Монфис от Франция Шашна мрежата, ето как изглежда сега (СНИМКИ) Младата певица Крисия има визия, за която много жени могат да завидят благородно...