Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази рецепта пилето ще е с хрупкава коричка и ще се топи в устата

Ключови думи: пиле, крехко пиле, сочно пиле, рецепта

Когато изглежда, че вкусът на пилето винаги е един и същ, трябва да обърнете внимание на разнообразието от рецепти за готвене. 

Сред тях можете да намерите много прости и достъпни, които ще ви позволят да превърнете обикновеното пиле в истински шедьовър в къщи. 

Въпреки че основната стъпка във всички тези рецепти е една и съща – загряване на фурната и печене на пилето в нея, тогава започва истинската магия, защото всеки готвач си има своите тънкости и особености.

Опитен готвач издаде своята рецепта за вкусно печено пиле, чиято коричка е супер хрупкава и се топи в устата.

Освен това той сподели тайната е тънкостта при използването на кленовия сироп.

Съставки:
Цяло пиле
2 супени лъжици масло
1/2 чаша кленов сироп
2 средни глави лук
2 чаени лъжички зехтин
Сол, едър черен пипер

Начин на приготване:
Приготвяне на глазурата. В малка тенджера разтопете маслото с кленовия сироп и едро смлян пипер, докато сместа стане гладка. Свалете от огъня и оставете настрана.

Нарежете лука на тънки полукръгчета. Поставете нарязания лук върху тава и го поръсете със зехтин. Подправете лука със сол и черен пипер на вкус, след което ги разпределете равномерно на слой на дъното на тава за печене.
 
Пилето се овкусява със сол и черен пипер отвътре и отвън. Напълнете кухината на трупа на пилето с част от готовия лук. Завържете пилешките бутчета с кухненска връв, за да запазите формата си по време на готвене.

Печете пилето в предварително загрята фурна на 175 градуса за 45 минути. След това намажете пилето с половината кленово- маслена глазура и продължете да печете още 1 час.

Увеличете температурата на фурната до 220 градуса. Намажете пилето обилно с останалата глазура и продължете да печете още 15 минути, или докато пилешките сокове се избистрят и пилето се запече добре.

Прехвърлете пилето в чиния и го оставете да почине 10 минути, преди да го нарежете. Поставете пилешките лукчета и сервирайте. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Павел Чепов получи високото отличие „Рицар на книгата“ 2025 година Отличието бе връчено на тържествена церемония в литературен клуб „Перото" Бургаската гордост Сами Мануелян и неговата банда се присъединяват към легендарната ТАНГРА, с които ще посрещнем Джулай морнинг Бургаският концерт ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20.00 часа на 30 юни, понеделник
600 хил. българи вече го направиха, ако не сте, побързайте – срокът е 30 април НАП отчита рекорден брой електронни декларации Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия Той е голямата звезда на турското кино
Прокуратура и ГДБОП с подробности за разбитата нарколаборатория край Свети Влас (ВИДЕО) Задържани са двама поляци, които превърнали къща под наем в кухня за производство на амфети и пико Тъпче се само с боклуци Ям пица и паста всеки ден, здравословното не ме вълнува, признава Маги Халваджиян
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове
Лили Иванова празнува рожден ден – възрастта ѝ остава най-голямата мистерия в родния шоубизнес От десетилетия насам всяка нова дата на календара предизвиква вълна от догадки, спекулации и шеги След паниката вчера – ново предупреждение, че земята отново ще се тресе Сеизмолозите са категорични: разломът е активен, а последиците може тепърва да се разгръщат