Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома
Необходими продукти
200 милилитра вода
200 милилитра рафинирано олио
600 грама брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
4 чаени лъжици захар
ванилова захар 1 чаена лъжица
Приготвяне
Към топлата вода добавете олиото и захарта. Добавете и щипка сол и ванилова захар и всичко разбъркайте старателно. Пресейте, добавете брашно и бакпулвер към бъдещото тесто. Замесете меко, еластично тесто с консистенция като за кнедли.
Покрийте с домакинско фолио и оставете тестото да почине за период от 30 минути. След това разделете тестото на 3 части. Всяка част разточете на кръг и разделете на още 12 части. По ръба на всяка сложете от плънката и завийте във формата на франзела.
Поставете кроасаните върху пергаментова хартия. Печете на 180 градуса около 30 минути. След като изстинат поръсвате кроасаните с пудра захар.
Добави Коментар