Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

Ключови думи: рецепта, сладки картофи, пълнени картофи, домати, извара, чесън

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сладки картофи - 10 на бр.
кашкавалена извара - 300 г
розови домати - 4 зрели
краве масло - 1 пакетче
копър - 2 стръка пресен
черен пипер
червен пипер
чесън - 3 скилидки
гауда - 50 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Представям ви една любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце! Нежна извара, ароматен копър, сочен домат и пикантен чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.

Пригответе ги и ще си оближете пръстите!

Сваряваме сладките картофи в голяма тенджера с подсолена вода на котлона за около 20-30 минути или докато омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.

Натрошаваме изварата в средно голяма купа, добавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, докато придобие хомогенен вид.

След като картофите се сварят, ги сваляме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче отгоре, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите обилно.

Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал ''Гауда'' и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Запичаме сладките картофи в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, докато са топли. Да ви е сладко!

Източник: Gotvach.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Той е фалшив и много стиснат Това е прозрението на една от новите участнички в Ергенът В тази държава свалят цигарите от рафтовете на магазините В големите супермаркети ще бъде забранена продажбата им
Регионалният министър отстрани ръководството на пътното управление в Плевен и назначи проверка на АПИ Действията са предприети във връзка с катастрофите край Телиш Това са най-завистливите зодии, внимавайте с тях! Някои ваши "приятели" просто няма да могат никога искрено да се радват с вас, а единствено ще завиждат на успехите ви
Всяка година на Великден правя крафин, всички ми искат рецептата Този козунак се получава с много богат и разнообразен вкус, а става толкова лесно Водна стихия: Река Огоста заля път в Монтанско В Бургас са нащрек заради притока на водни маси
В ресторантите с този трик размразяват месото за 5 минути Трябват ви само два метални контейнера Избухна срещу цената на агнешкото Защо у нас, на Великден, агнешкото скача тройно, а на 8 март цветята са на петорна цена, пита Башар Рахал
Държавата отпуска 35 милиона за великденска добавка на близо 700 000 пенсионери Това съобщи премиерът Росен Желязков Най-големите егоисти в зодиака Представителите им живеят само и единствено за себе си
Путин отхвърли предложението за мир на Тръмп То не включва нашето основно искане, твърдят от Кремъл Приложение ни събира на вечеря с непознати Появи се лек за самотата