Шеф Токев за скъпите козунаци - Има "Ферари", има и "Рено"
Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди Великден. Особено когато стана ясно, че някои от тях може да надхвърлят космическата цена от 200 лева за килограм. Знаете, че "Ферари" и "Порше" имат различни цени, отколкото едно "Рено" и един "Фиат".
Ние не може да определяме цената на козунаците. Производителите, сладкарите или пекарите решават каква да е тя, а ние ще решаваме дали ще искаме да закупим този козунак, заяви пред bTV той. Има козунаци, за които пекарите сами си мелят брашното, купуват органични яйца и това ги прави по-скъпи продукти.
Както има и бургер за 200-300 евро със злато и хайвер. Аз няма да си го купя, но има хора, които ще дадат тези пари, допълни шеф Токев. Донякъде има и пиар. Някои ще го ползват този козунак за 200 лева и ще го купят дори и за подарък. За мен повече е маркетинг, заяви още кулинарният гуру.
Работата е 3-4часа минимум. Ако аз продавах, няма как да давам евтино. Няма как да роботя часове и да ги продавам за 15лв. Излиза, че ги подарявам. Тестените изделия са много труд и майсторство.
Много яйца
Много захар
Пакет Масло
Мляко
Олио/мас
Лимон
Ром
Мая
Стафиди
Белени бадеми
Плънка по избор
Над кг брашно
Труд -часове
Ток
Миене
Майсторство и любов!