Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно

Ключови думи: козунак, козунак на конци, флагман

Великден е съвсем скоро и колкото повече наближава, толкова по-често домакините се замислят върху направата на перфектния козунак. Не винаги обаче сладкото тестено изделие се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които трябва да сте наясно, ако искате накрая козунакът да очарова цялото ви семейство.

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно:

Качествени продукти
Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите. Не избирайте онези, които са на промоция, а залагайте на такива, в чиито качество сте сигурни. Това е в основата на добрия краен резултат.

Забравяте за пресяването на брашното
Още едно нещо, което може да ви изиграе лоша шега, когато става въпрос за направата на вкусни козунаци на конци. Колкото и да бързате, отделете си време за няколко пресявания. Добре би било това да се случва през ситна решетка за още по-пухкав резултат.

Прекалявате с ароматите и подправките
Домакините, които са на „ти“ с кулинарията и редовно използват богат набор от подправки, допускат една и съща грешка и тя е свързана с тяхното прекаляване. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга подправка.

Месене на тестото
Още един тънък момент, който се превръща в грешка. Тестото не бива да е прекалено меко и лепкаво, защото накрая козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е препоръчително обаче да е твърдо, защото няма да го има онзи пухкав ефект, който всеки се опитва да постигне.

Температура
Тук става въпрос не само за температурата на продуктите, но и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е приятно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, но ако искате феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези грешки и козунакът, който приготвяте за Великден, винаги ще омагьосва с вкуса си!

1
Коментара по темата
1.
Йокин
18.04.2024 14:50:00
Значи в Сибир,не Ядът козунаци?А Только в Африка!!!
  Добави Коментар
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  Алекс Сърчаджиева скочи на Разград: Безумие! Хората там бедстваха, купете един снегорин за града - призова актрисата, която е и водеща на "Аз обичам България"
Бежанец е заподозрян за атаката в Берлин Ето подробности Тръмп си промени мнението: този път каза, че Русия е започнала войната срещу Украйна Във вторник Тръмп обвини Украйна за започването на войната, но сега промени позицията си по въпроса
Гореща новина за 26 млрд. за пенсиите на българите Средният размер на изплатените пенсии през  2024 г. е 230,18 лв., а средният размер на разсроченото плащане е 471,07 лв., сочат данните Министерският съвет с реакция след драмата в София Ето какво написаха от властите
Води селски живот И е много щастлив Поредна среща на президентското движение в Бургас – гражданите с активна роля в дискусията Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ стана център на поредна среща за политическа промяна