Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете

Ключови думи: бисквитен сладкиш, крема сирене, флагман, яйце

Ако имате бисквити, яйце и крема сирене вкъщи, пригответе този невероятен сладкиш, който се прави само за 10 минути. След това остава само да го изпечете и да го залеете с карамел, но и това не е задължително, защото и така е вкусен. Ето какво ви трябва за уникално вкусния бисквитен сладкиш с крема сирене и карамел :

Необходими продукти:
250 гр. бисквити (маслени или с какао/по избор)
3 супени лъжици масло
малко канела на вкус
180 гр.кондензирано мляко
180 гр. крема сирене Филаделфия или Маскарпоне
1 яйце
малко ванилия
4 фурми
малко орехи
60 гр. бадемови люспи/листенца
карамелен сос по желание

Начин на приготвяне:
Смелете 250 г бисквити и разтопете три супени лъжици обезсолено масло в микровълнова или на много слаб огън, след което добавете към смлените бисквити. Подправете сместа с щипка канела на прах или добавете повече, ако желаете.

Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят съставките, след което изсипете бисквитената смес в по-малка тава, покрита с хартия за печене. Може да използвате и форма за хляб или някаква кръгла форма, важното е да е дълбока.

Бисквитките ще придобият консистенцията на мокър пясък и може да изглеждат малко по-сухи, отколкото трябва да бъдат, но не добавяйте нищо друго, така трябва да бъде. С лъжица се притиска малко отгоре и се заравнява повърхността.

След това пригответе крема: Сложете 180 г кондензирано мляко, 180 г крема сирене, едно яйце и една чаена лъжичка ванилов екстракт в блендер, след което ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако нямате блендер, разбийте съставките с миксер.

С получения крем залейте слоя бисквити. Отгоре поръсете с около шепа смлени орехи и около 4 ситно нарязани фурми. Може да добавите и стафиди, боровинки, лешници, фъстъци или каквото и да е по ваш вкус.

Поръсете нарязани бадеми/люспи около 60 грама отгоре или за покриване на повърхността. Може да използвате и други ядки, но бадемовите люспи са тези, които придават на тортата приятна хрупкава коричка.

Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато се изпече, оставете да изстине малко, след което го извадете от формата, махнете фолиото и го нарежете на парчета.

По желание се залива с течен карамел. Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нагло престъпление в Пловдив 19-годишен открадна телефона на жена в автобус Един от най-силните хора в САЩ с тежки думи за Зеленски Ванс с остър коментар
Каза за скандала с езика Новиков счита, че някои борци на България са тормозени Чужденец с шокиращо провинение край Варна Шофьор на товарен автомобил се напи жестоко
Голям рев в "Ергенът" Емоционални срещи в предаването тази вечер Този сладкиш е истинска кулинарна бомба, а няма грам захар Приготвя се бързо, но още по-бързо се изяжда
Цял живот сме зареждали грешно телефоните си Спазвайте това просто правило, за да удължите живота на батерията Стойте далеч от тези зодии, ще превърнат живота ви в ад Топ 3 на най-трудните мъже
Мигрант накълца лицето на полицай в Катания Нападателят е неутрализирън с тейзър Шокираща новина за цената на жилищата В София са поскъпнали с 200% за 10 години
Битката за гетото: Как ППДБ брани незаконни катуни в името на гласове за изборите* След над 20 години бездействие, гето край река Суходолска най-сетне бе премахнато Всеки, който носи кръстче на врата трябва да прочете това Вижте кои са най- популярните суеверия, свързани с най-християнския символ