Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвих тази лесна торта Снежко за Нова година и оттогава ми е любима, правя я всяка седмица

Ключови думи: бисквитена торта, рецепта

Приготвих за първи път тази лесна и много вкусна тортичка за Нова година и я нарекох Снежко. Оттогава ми е любима и я правя всяка седмица. Дори и начинаещите кулинари биха се справили блестящо. Пробвайте я.

Необходими продукти:

бисквити – 1 голям пакет Петит Бьор
прясно мляко – 1 ч.ч. за топене
КРЕМ

прясно мляко – 500 мл
кафява захар – 5 с.л.
пудинг – 1 пакет ванилия
маскарпоне – 250 г
течна сметана – 200 мл
пудра захар – 3 с.л.

ГЛАЗУРА

течна сметана – 100 мл
шоколад – 80 г
украса – фондан
мандарини – 2 бр
захарни перли
кокосиви стърготини
Начин на приготвяне:

В купа се разбива с миксер течна сметана до меки връхчета. Добавете маскарпоне и пудра захар на вкус. Разбърква се на крем и оставяте настрани.

Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар, в 100 мл от млякото се разбърква пудингът и сипвате в горещато мляко на ниска степен, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти. Оставете да се охлади и смесете със сметановия крем на вкусен крем.

Редите в тортена форма топени бисквити в прясно мляко, крем и така 3 реда бисквити, като завършете с крем и охладете да стегне. Свалете ринга и залейте различната бисквитена торта с приготвена глазура от загрята сметана и парченца шоколад. Оставете да стегне отново, за да залепите приготвения Снежко и снежинки от бял фондан.

За Снежко изрежете 3 кръгчета с различен диаметър и слепени с четка, потопена леко в течен мед. Залепете върху глазурата и украсете с резени мандаринки, наполовина потопени в разтопения шоколад и охладени върху хартия за печене.

Поръсете бърза торта Снежко с кокосови стърготини и готово.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ще си оближете пръстите - пълнени калмари с лук, гъби и чесън на скара Вкусно лятно ястие Благой Георгиев отиде в Русия, Елай ли е причината? Благо е в Москва
Тези храни помагат в борбата с лошия дъх За да запазите дъха си свеж, учените препоръчват да ядете редовно храни с пробиотици Как безопасно да обработим дивите гъби? Експертни препоръки за здравословна консумация
6 начина да се отървете от задържаната вода Природни методи за премахване на излишните течности от тялото Бърз трик за дезинфекция на четката за зъби Как правилно да я почистите...
Сексскандал разтърси световен футболен гранд Ето подробности 9 причини, поради които трябва да ядете кайсии Те са любим плод за мнозина и освен че са вкусни, носят и определени ползи за здравето
6 състояния на косата, които сигнализират за здравословни проблеми Обърнете внимание на състоянието на косата и скалпа си 600-годишно дърво стана жертва на пожарите в страната Гигантът не издържа на огъня
Защо зъбоболът не трябва да се пренебрегва Ето 6 големи причини Нервен мъж запали одеяло след семеен скандал, 5 постройки изгоряха Драма в Перник