Приготвих тази лесна торта Снежко за Нова година и оттогава ми е любима, правя я всяка седмица
Приготвих за първи път тази лесна и много вкусна тортичка за Нова година и я нарекох Снежко. Оттогава ми е любима и я правя всяка седмица. Дори и начинаещите кулинари биха се справили блестящо. Пробвайте я.
Необходими продукти:
бисквити – 1 голям пакет Петит Бьор
прясно мляко – 1 ч.ч. за топене
КРЕМ
прясно мляко – 500 мл
кафява захар – 5 с.л.
пудинг – 1 пакет ванилия
маскарпоне – 250 г
течна сметана – 200 мл
пудра захар – 3 с.л.
ГЛАЗУРА
течна сметана – 100 мл
шоколад – 80 г
украса – фондан
мандарини – 2 бр
захарни перли
кокосиви стърготини
Начин на приготвяне:
В купа се разбива с миксер течна сметана до меки връхчета. Добавете маскарпоне и пудра захар на вкус. Разбърква се на крем и оставяте настрани.
Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар, в 100 мл от млякото се разбърква пудингът и сипвате в горещато мляко на ниска степен, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти. Оставете да се охлади и смесете със сметановия крем на вкусен крем.
Редите в тортена форма топени бисквити в прясно мляко, крем и така 3 реда бисквити, като завършете с крем и охладете да стегне. Свалете ринга и залейте различната бисквитена торта с приготвена глазура от загрята сметана и парченца шоколад. Оставете да стегне отново, за да залепите приготвения Снежко и снежинки от бял фондан.
За Снежко изрежете 3 кръгчета с различен диаметър и слепени с четка, потопена леко в течен мед. Залепете върху глазурата и украсете с резени мандаринки, наполовина потопени в разтопения шоколад и охладени върху хартия за печене.
Поръсете бърза торта Снежко с кокосови стърготини и готово.
Добави Коментар