Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За уникалната сиропирана баница на баба Златка не ти трябват никакви умения, всеки може да я направи

Ключови думи: сиропирана баница, баба златка, рецепта

Ако сте любители на сладките баници с хрупкави кори и сочна и вкусна вътрешност, то това е точната рецепта за вас. Сладкишът напомня на баклава, защото накрая се залива със захарен сироп. Фантастичен вкус, който трябва да опитате. Рецептата е на нашата читателка Гергана, а тя я има от своята баба Златка. Затова я кръстихме просто Сиропираната баница на баба Златка .

Необходими продукти:
4 яйца
300 г захар
150 мл олио
200 мл кисело или квасено мляко
200 г грис
1/2 лимон (настъргана кора)
1 пакетче бакпулвер
500 г кори за баница
За сиропа:
300 г захар
400 мл вода
1 лимон (сок)

Начин на приготвяне:
Разделете корите на три части по 4 кори за три рула. Яйцата се разбиват със захарта до плътност, след което се добавят киселото мляко, олиото и настърганата кора от 1/2 лимон. Когато захарта се разтопи, добавете смесения с бакпулвера грис и всичко се разбърква.

Разделете плънката с лъжица на три равни части. Вземете едната кора и я намажете с плънката, повторете и с четирите кори. Използвайте цялата плънка, която сте приготвили за първото руло (една трета от общото количество). Завийте леко рулото и го поставете в тавата, в която ще печете баницата.

Повторете същото с останалите кори и плънка. Ще получите три големи рулца. Оставете малко плънка за намазване отгоре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете баницата за двадесет минути.

Докато баницата се пече, пригответе сиропа от посочените продукти. Трябва да се вари в продължение на десет минути. Охладете сиропа и със студения сироп залейте горещата баница. Може да набодете баницата с клечка за зъби, за да поеме по-добре сиропа.

Охладете, нарежете на желани парчета и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бургаски огнеборци с бърза намеса Изгасиха горящи дървени плоскости  Мъж от Бургас показа какво не трябва да се прави зад волана Кара мъртво пиян
Бургазлия с голям удар в "Капките" Вени е първият участник от този сезон с две победи Трагедия в Турция Загинали и ранени при катастрофа между кола и пътнически автобус
Какво време ни очаква в понеделник? Значителна облачност в България „Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави
Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност
Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа
Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче"