Баба знае тайната на перфектната баница – ето как я прави, за да стане висока, мека и сочна
Сигурно сте опитвали какви ли не рецепти за баница , но колко често сте успявали да я направите наистина пухкава, сочна и висока? Е, днес ще ви дадем безценен бабин съвет за най-сочната и мека баница. А той, оказва се, е в реденето на самата баница.
Необходими продукти:
1 пакет тънки кори (500 гр)
6 яйца
300 гр сирене
1 ч.л захар
500 мл прясно мляко
80 мл олио
50 грама краве масло
Начин на приготвяне:
3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко, после намазняваме тавата, включително страните й и започваме върху всяка кора да разпръскваме натрошено сирене. Сега започваме да набръчкваме листа под формата на хармоника и редим, като това правим с всички листи, като подреждаме от вън навътре на тавата.
Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта и с тази смес заливаме надиплената баница , нарязваме на малки парченца маслото и го нареждаме върху нея. Печем във фурната до зластисто – около 50 минути на 200 градуса.
Добави Коментар