Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никоя рецепта за козунак не е по-лесна от тази, опитайте я и ще се уверите!

Ключови думи: козунак, рецепта, лесна рецепта за козунак

Чудите ли се как е възможно подготовката на един козунак да ви отнеме приблизително час? Истината е, че съществуват и такива рецепти, с които да спестите много време. Освен това резултатът е превъзходен и в това ще се убедите и сами.

Днес споделяме с вас рецептата за един фантастично вкусен козунак, който се приготвя с малко продукти.
Как да приготвим най-мекия козунак за нула време?

Необходими продукти
брашно – 1 кг
захар – 24 с.л.
яйца – 6 бр.
сол – 1 ч.л.
мая – 1 кубче жива
прясно мляко – 200 мл
лимони – 1 бр.
олио – 150 мл
захар – за поръсване

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява два пъти, за да стане мек и пухкав козунакът. Прясното мляко се пресява, а в него се натрошава маята заедно с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на топло да се активира.

В отделна купа се чукват 3 яйца + 1 жълтък. Добавя се захарта, лимоновата кора и олиото. Разбърква се.

Към тази смес добавете маята и започнете да месите хубаво тесто. Имайте предвид, че за да ви се получат козунаците, стаята трябва да е много добре затоплена.
Когато тестото втаса добре, се разделя на толкова части, колкото предвиждате да бъдат козунаците. С него можете да приготвите един голям козунак или няколко по-малки.

Месенето е тънкият момент. По-възрастните жени смятат, че козунакът трябва да се удари 100 пъти по масата. Това обаче не е задължително. Месете енергично и сме сигурни, че крайният резултат ще е повече от добър.

Готовите козунаци се мажат с белтък и се поръсват със захар. Как ще ги оформите – на плитка, розичка или друго, зависи от вас самите.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Получават се несравнимо вкусни, струва си да ги опитате.
 

1
Коментара по темата
1.
Петрова
09.04.2024 11:16:50
Не видях колко масло трябва да сложим
  Добави Коментар
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация 
Китайци луднаха по това място у нас Πлaнинcĸият peгиoн ce пpoмoтиpa нa ĸитaйcĸия пaзap, блaгoдapeниe нa пoпyляpнocттa нa село, свързано с кулинарно изкушение Жена се закани да се изкъпе във ВиК Последните седмици квартал Виница във Варна често е на режим, а на хората започна да им писва
„Витошка“ е сред най-скъпите търговски улици в света Докладът обхваща 138 локации по целия свят и подрежда търговските улици според тяхната привлекателност за международни и местни търговски марки Никой не вярва, че този течен шоколад е домашен, вкусът му е неустоим Приготвя се само за около 10 минути
Мъж изгони съпругата си от бащината ѝ къща и се опита да я удуши пред полицаи Трима мъже са задържани за насилие спрямо жените си в Софийско за една вечер Теле вкара бургазлия в болница Мъжът е с фрактура на таза
Тази дама отсече, че Димо Алексиев е... Нежна подкрепа за водещия на Игрите, бил незаменим за тях Жилищните кредити у нас растат с 26,5% до 24,1 млрд. лева За последните 12 месеца сумата по отпуснатите заеми за жилище от търговските банки на българския пазар нараства с малко над 5 млрд. лева.