Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никоя рецепта за козунак не е по-лесна от тази, опитайте я и ще се уверите!

Ключови думи: козунак, рецепта, лесна рецепта за козунак

Чудите ли се как е възможно подготовката на един козунак да ви отнеме приблизително час? Истината е, че съществуват и такива рецепти, с които да спестите много време. Освен това резултатът е превъзходен и в това ще се убедите и сами.

Днес споделяме с вас рецептата за един фантастично вкусен козунак, който се приготвя с малко продукти.
Как да приготвим най-мекия козунак за нула време?

Необходими продукти
брашно – 1 кг
захар – 24 с.л.
яйца – 6 бр.
сол – 1 ч.л.
мая – 1 кубче жива
прясно мляко – 200 мл
лимони – 1 бр.
олио – 150 мл
захар – за поръсване

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява два пъти, за да стане мек и пухкав козунакът. Прясното мляко се пресява, а в него се натрошава маята заедно с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно. Сместа се оставя на топло да се активира.

В отделна купа се чукват 3 яйца + 1 жълтък. Добавя се захарта, лимоновата кора и олиото. Разбърква се.

Към тази смес добавете маята и започнете да месите хубаво тесто. Имайте предвид, че за да ви се получат козунаците, стаята трябва да е много добре затоплена.
Когато тестото втаса добре, се разделя на толкова части, колкото предвиждате да бъдат козунаците. С него можете да приготвите един голям козунак или няколко по-малки.

Месенето е тънкият момент. По-възрастните жени смятат, че козунакът трябва да се удари 100 пъти по масата. Това обаче не е задължително. Месете енергично и сме сигурни, че крайният резултат ще е повече от добър.

Готовите козунаци се мажат с белтък и се поръсват със захар. Как ще ги оформите – на плитка, розичка или друго, зависи от вас самите.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Получават се несравнимо вкусни, струва си да ги опитате.
 

1
Коментара по темата
1.
Петрова
09.04.2024 11:16:50
Не видях колко масло трябва да сложим
  Добави Коментар
Трагедия в Турция Загинали и ранени при катастрофа между кола и пътнически автобус Какво време ни очаква в понеделник? Значителна облачност в България
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района