Съседката ми даде тази рецепта за рибена чорба с картофи и лук, страхотна е
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
скумрия - 1 бр. /или друга по избор/
картофи - 5 бр. средни на големина
кромид лук - 2 малки глави /червен или бял/
целина - няколко стръка
магданоз - няколко стръка
девесил - сух или пресен
люти чушки
домати - 1 бр. голям /може консерва/
черен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус
олио
червен пипер - 1 ч.л.
лимони
яйца - 1 бр.
кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме рибата скумрия от кожата, вътрешностите и главата, по преценка може да се свари с кожа и глава, но след това е нужно бульона да се прецеди. Варим рибата, като гледаме да не се разпадне /около 10 мин/ в подсолена вода. През това време обелваме картофите нарязваме ги и приготвяме и останалите зеленчуци. Когато рибата е сварена, добавяме картофите, лука, домата, олиото и лютите чушки /в случая аз съм използвала от буркан/.
Докато се варят зеленчуците почиствам рибата от костите. Когато картофите са добре сварени, добавяме рибата за чорбата и подправките. Приготвяме си застройка от жълтъка и киселото мляко. Спираме котлона и добавяме застройката, след това поднасяме с лимон. Рибената чорба с картофи и лук сервираме с домашен пухкав хляб.