Еклер-руло за шестица! Толкова лесно и бързо, а такъв божествен вкус
Обичате еклери, но не искате да ги приготвяте, защото отнема много време? Тогава тази рецепта определено е за вас! Еклеровото руло, подобно на еклеровата торта, може да замени дребните индивидуални сладкишчета. Толкова лесно се приготвя, а става невероятно вкусно! Кората е като тесто за еклери, а кремът вътре – божествено вкусен и пухкав. Непременно опитайте този десерт!
Необходими продукти:
За тестото:
Вода – 100 ml;
Прясно мляко – 100 мл;
Захар – 1 с.л.;
Сол – 1 щипка;
Масло – 80 г;
Пшенично брашно – 130 г (6,5 супени лъжици без връх);
Яйца – 3 бр.
Съставки за крема:
Яйца – 2 бр.;
Захар – 150 г (7,5 супени лъжици без връх);
Ванилова захар – 1 пакетче (10 г);
Царевично нишесте – 30 гр.(1 голяма супена лъжица);
Прясно мляко – 400 мл;
Масло – 50гр.
Начин на приготвяне:
За тестото: в тенджера смесете вода, мляко, захар, сол, масло. Когато течността започне да запарва (не довеждайте до кипене!), изключете котлона.
Добавете пресятото брашно и разбъркайте със силиконова шпатула. Само за 20 секунди тестото ще се събере на топка и ще се запари. Към леко охладеното тесто добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте хубаво с шпатула, докато се поемат напълно.
Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим “горе-долу” без конвекция.
Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.
Използвайте шпатула, за да разстелете мекото тесто в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути на 200 градуса на режим “горе-долу” без конвекция.
Съвет Направете няколко издатини в тестото, за да изглежда кората добре.
За крема: смесете яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето и 1/3 от млякото. Когато всички бучки се разбият, налейте останалото мляко и поставете тенджерата на среден огън. Оставете да заври и сгъсти. Когато се появят характерни мехурчета, изключете котлона и добавете маслото, разбъркайте.
Охладете готовия блат под кърпа. Също така покрийте крема с прозрачно фолио в контакт. След това обърнете блата и нанесете целия крем на равномерен слой. Оставете 1 см от ръба празен, за да не изтече крема при завиването.
Завийте кората с крема на руло. Опитайте се да го увиете по-здраво.
Увийте рулото в хартия за печене. Поставете в хладилника да се стабилизира за поне 5 часа (за предпочитане цяла нощ).
Готовото руло се реже идеално. Не е гумено, много меко, с много крем. Вкусът е точно като еклер!
Добави Коментар