Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опиташ ли арабска парена торта, забравяш и баклава, и реване!

Ключови думи: арабска парена торта, рецепта

Когато опитате тази Арабска парена торта , ще забравите за баклавата и реването! Най-хубавият сиропиран сладкиш, приготвена по стара рецепта от Близкия изток. Не чакайте специален повод, можете да правите тази торта всеки ден. Ето какво ви трябва:

Продукти за тъмната кора:
5 средни яйца
5 с. л.захар
2,5 с. л. брашно
2,5 с. л. грис
200 г смлени орехи
80 г настърган шоколад
1 пакетче ванилова захар
1 ч. л. бакпулвер
За жълтата кора:
5 средно големи яйца
5 с. л. захар
2,5 с. л. брашно
2,5 с. л. грис
1 пакетче ванилова захар
половин чаена лъжичка бакпулвер (1,5 г)
За сиропа:
600 гр. захар
800 мл вода
сокът на един лимон
Варете само 5 минути, след като започне да ври!

Начин на приготвяне:
Правим първото тесто – счупваме 5 яйца в дълбока купа и добавяме 5 супени лъжици захар. Разбийте с миксер 8-10 минути или колкото е необходимо, докато захарта се разтвори и получите гъста кремообразна смес.

Добавете пресятото брашно, бакпулвера, гриса, ванилията и смлените ядки малко по малко при бавно разбъркване. Тестото трябва да остане пенливо и въздушно. Накрая се добавя настърганият шоколад, разбърква се и се изсипва в намазнена средно голяма тава.

Пече се 10 минути в загрята фурна на 200 градуса. През това време пригответе втората кора. Втората кора се приготвя почти по същия начин като първата, само че в това тесто не се добавят орехи и шоколад.

След 10 минути извадете първия блат от фурната и изсипете отгоре равномерно жълтия блат. Намалете температурата на 175 градуса и печете още 25-30 минути. През това време сварете сиропа.

Извадете готовия сладкиш от фурната и оставете настрана. Нарежете на кубчета с остър нож.

Залейте горещия кекс с горещия сироп! Оставете да изстине и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация