"Всичко по 4": Любимата рецепта за палачинки, с която винаги се получават перфектни
Най-доброто тесто и рецепта за палачинки, които сме ви показвали досега! Читателките ни са единодушни, че палачинките по тази рецепта са наистина перфектни! Помни се изключително лесно, затова я кръстихме “Палачинки всичко по 4”, защото от всички продукти ви трябват 4 броя или 400 гр/мл.
Резултатът са вкусни, меки и изобщо не мазни палачинки.Вървят с всякакви плънки.
Необходими продукти:
4 яйца
400 г брашно
400 мл мляко
400 мл газирана вода
4 супени лъжици олио
малко сол
1 ванилова захар
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с тел, след което се добавят половината брашно и млякото, след което всичко се разбърква добре.
След това добавете втората половина от брашното и млякото, малко сол, ванилия и олиото, след което разбъркайте, за да няма бучки. Накрая добавете газираната вода и разбъркайте добре, за да стане сместа еднородна и гладка. Оставете сместа да престои час в хладилника.
Разпределете бързо и равномерно от всички страни и гответе за няколко секунди от едната страна, след това обърнете от другата страна, гответе за същото или по-малко време. Изпечените палачинки се нареждат една върху друга, като горната се застъпва с втората обърната наопаки в чиния и се пълни по желание.
Ще останете очаровани от вкуса!
През това време съставките ще се смесят добре и тестото ще се изпече по-добре, а палачинките ще бъдат с еднаква дебелина от първата до последната. Намажете тигана за палачинки с малко олио и го загрейте добре, след което изсипете един черпак от сместа в него.
Добави Коментар