Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази сочна баклава с бисквити по нищо не отстъпва на турската – онемяващ вкус, а рецептата е много лесна

Ключови думи: баклава, флагман, бисквити, рецепта

Известно е, че истинската баклава се прави единствено с орехи, но съществуват и други модели баклава, които е хубаво да пробвате, направо няма да им устоите. Една от тях е и тази баклава с млени бисквити. Записали сме за вас рецептата, която ще е идеалното допълнение към празничното ви меню:

Продукти:
500 гр. кори за баница (от по-тънките)
300 гр. смлени бисквити
3 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. олио
олио за корите
За сиропа:
1 л вода
800 г захар
1 лимон

Начин на приготвяне:
Сварете захарния сироп. След като водата със захарта заврат, добавете резенчетата лимон и оставете всичко това да поври още 5 минути, не е задължително сиропа да става гъст. Оставете да се охлади напълно.

В удобна купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте интензивно докато захарта се разтопи, после прибавете олиото, разбийте още малко с миксера и прибавете смлените бисквити. Използвайте лъжица или шпатула за разбъркване, докато съставките се разпределят равномерно. Сместа ще стане гъста.

Пребройте корите и ги разделете така, че за всяко руло да има по три кори. Наръсете първата кора с малко олио, върху нея сложете втората кора, наръсете и нея с олио, направете същото и с третата кора.

Върху третата кора се намазва бисквитената смес по дължина ( ще си помагате с пръсти, защото е гъста), тоест по единия край на кората. Навийте корите на стегнато руло и го сложете в подмазана тава. Направете същото и с останалите кори.

Нарежете рулцата на парченца с големина според ваще желание, използвайте много остър нож. Намажете всяко руло в тавата с олио и изпечете в на 180 градуса във фурната, до златист загар.

Докато баклавата е още горещата следва ваденето от фурната. Залейте с изстиналия сироп с помощта на черпак, като го правите поетапно.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
С тази царска запеканка със зеле и кайма впечатлявам всички гости Ще останат изумени от вкуса Световна сензация: Твърдят, че Ружа Игнатова е жива и се крие в... В момента САЩ са предложили награда до 5 милиона долара за информация, която ще доведе до ареста и осъждането й
Зловещо: Момче задига номера от изгорялата кола на Гунди, ето какво се случва с него За съжаление Здравко Енчев също си отива млад от този свят Разкриха тайната й Никол Кидман използва интересен трик, за да омайва
Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда
Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист Дари 20 милиона Железния получи хонорар от 20 милиона долара за боя с Пол и дари сумата до цент
Ето кой ще печели „Биг брадър" Зрителите три пъти спасяват от изгонване фризьорът с трудно детство Марио "Путин е Хитлер на този век" Легендарен журналист скочи словесно на Владимир Путин
Закъса Предлагат се звездни дрехи "втора употреба" Напук на МНС Орбан кани Нетаняху в Унгария