Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще е грехота да не опитате тези рафаело пастички, стават за 20 минути, а се топят в устата

Ключови думи: рафаело пастички, флагман, рецепта

Любителите на кокоса ще се насладят на това предложение. Много лек кокосов сладкиш , можете да го хапвате без угризения на съвестта. Рецептата е класическа, ще се изненадате, че вкусът е семпъл, а се получава толкова кремообразен и нежен десерт, който ще зарадва най-много любителите на кокоса. Ето необходимите продукти за тези невероятно леки и кремообразни Рафаело пастички за 20 минути:

Рафаело пастички за 20 минути
Необходими продукти:
6 белтъка
150 гр.захар
100 гр. брашно
150 гр. кокос
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. оцет
200 мл горещо прясно мляко, с което да залеем кората, когато е готова

За крема:
800 мл мляко
3 с. л. захар
6 жълтъка
3 с. л. брашно
2 ванилови пудинга (80 г)
200 г масло/маргарин
150 г пудра захар
около 50 г кокос за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Белтъците се разбиват добре, след което се добавя захарта и се разбива с миксер, докато се разтопи. След това добавете брашното, кокоса, бакпулвера и една чаена лъжичка оцет и разбийте на най-бавна скорост или с лъжица, за да смесите съставките.

Изсипете сместа в тава (средно голяма) намазана с масло. Сложете да се пече в загрята фурна и оставете да се пече за няколко минути на 200 градуса, след което намалете на 180 градуса и печете още 15-20 минути. Топлата кора се залива равномерно с чаша горещо мляко и се оставя да изстине.

За крема: смесете 80 г пудинг, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар, 6 жълтъка и около 200 мл мляко (извадени от тези 800 мл). Останалото прясно мляко – 600 мл, сложете на огъня да заври.

Разбийте добре сместа с жълтъците и пудинга, за да няма бучки и при непрекъснато бъркане добавете към горещото мляко, докато се сгъсти. Оставете плънката да изстине. След това постепенно се добавя към разбитото на пяна масло със захарта.

Нанесете крема върху кората, поръсете отгоре с кокос и оставете тортата да се охлади в хладилника за няколко часа или най-добре цяла нощ.

Поднесете сладкиша нарязан на пастички (ако сте пекли в квадратна форма) или като обикновена торта – на триъгълни парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тези якета са демоде, повече не ги обличайте! Това, което беше на върха на популярността си вчера, днес може да изглежда остаряло и лишено от актуалност Изненадващо горещи факти за секса Мислите си, че знаете всичко за интимностите – да, ама не
Бракът е обречен: Жените се развеждат, ако се омъжат заради тези 14 причини Те създават илюзията за желание да отидете до олтара, но в крайна сметка нещата ще приключат при бракоразводния адвокат Изяжда се за минути: Чудно вкусна зимна зеленчукова яхния Тя се слага в буркани, но не е нужна стерилизация – бързо се приготвя и е уникална
3000 души в региона на Троян все още нямат ток Положението е бедствено Направили Орешник с немски и японски металообработващи системи Били обект на западни санкции
Южна Корея в политически хаос: Парламентът отстрани и действащия президент Хан Дък-су Инвеститорите реагираха негативно на събитията Какво се случва с петролния разлив в Черно море? Продължава мониторингът
Руски съд глоби TikTok с 3 милиона рубли Не се уточнява нарушението Учените с интересно откритие за синеоките Всеки синеок човек на планетата е потомък на един единствен европеец, живял преди хилядолетия
Турция неутрализира 14 терористи Операцията е била проведена в иракските райони Хакурк, Гара и Метина „Гостенка” упои мъж и задигна над 20 000 лв. от жилището му Той съобщил и за отнети 20 монети с нумизматична стойност