Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще е грехота да не опитате тези рафаело пастички, стават за 20 минути, а се топят в устата

Ключови думи: рафаело пастички, флагман, рецепта

Любителите на кокоса ще се насладят на това предложение. Много лек кокосов сладкиш , можете да го хапвате без угризения на съвестта. Рецептата е класическа, ще се изненадате, че вкусът е семпъл, а се получава толкова кремообразен и нежен десерт, който ще зарадва най-много любителите на кокоса. Ето необходимите продукти за тези невероятно леки и кремообразни Рафаело пастички за 20 минути:

Рафаело пастички за 20 минути
Необходими продукти:
6 белтъка
150 гр.захар
100 гр. брашно
150 гр. кокос
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. оцет
200 мл горещо прясно мляко, с което да залеем кората, когато е готова

За крема:
800 мл мляко
3 с. л. захар
6 жълтъка
3 с. л. брашно
2 ванилови пудинга (80 г)
200 г масло/маргарин
150 г пудра захар
около 50 г кокос за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Белтъците се разбиват добре, след което се добавя захарта и се разбива с миксер, докато се разтопи. След това добавете брашното, кокоса, бакпулвера и една чаена лъжичка оцет и разбийте на най-бавна скорост или с лъжица, за да смесите съставките.

Изсипете сместа в тава (средно голяма) намазана с масло. Сложете да се пече в загрята фурна и оставете да се пече за няколко минути на 200 градуса, след което намалете на 180 градуса и печете още 15-20 минути. Топлата кора се залива равномерно с чаша горещо мляко и се оставя да изстине.

За крема: смесете 80 г пудинг, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар, 6 жълтъка и около 200 мл мляко (извадени от тези 800 мл). Останалото прясно мляко – 600 мл, сложете на огъня да заври.

Разбийте добре сместа с жълтъците и пудинга, за да няма бучки и при непрекъснато бъркане добавете към горещото мляко, докато се сгъсти. Оставете плънката да изстине. След това постепенно се добавя към разбитото на пяна масло със захарта.

Нанесете крема върху кората, поръсете отгоре с кокос и оставете тортата да се охлади в хладилника за няколко часа или най-добре цяла нощ.

Поднесете сладкиша нарязан на пастички (ако сте пекли в квадратна форма) или като обикновена торта – на триъгълни парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кулинар, готвил на Ердоган, крал Чарлз, Брад Пит и Джони Деп, изкуши Миглена от „Живот на кантар“ Тя изяде шест ястия, за да спаси отбора си, но кантарът сочи, че е отслабнала с 2,1 кг и благодарение на нея бургазлийката Вили се спаси от отпадане Известна рускиня се показа почти гола Ермак не е много срамежлива
Гришо сподели: Плача дори на... Комедии Това се казва "пенсионер" Джеймс показа на младите звезди Дончич и Едуардс, че още има какво да учат от него
Много е щастлива Камерън Диас с успехи в личен и професионален план Тази снимка се превърна в сензация Планината, куче или и двете?
Каза кой е номер 1 в историята на футбола "Пеле", счита Роналдо Българска работа... Млади нашенци показват класа в САЩ
Много е бесен Руснак твърди, че е жертва на "расизъм" Знам тази рецепта от дядо Бързо, лесно, вкусно, полезно и икономично...
Прави го заради децата? Синовете на Меси ще блестят в Ла Масия? "Най-красивата българка" Се твърди за Натали Трифонова