Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Супер сочна шоколадова торта без сиропиране: Проста подготовка, а толкова разкошен резултат!

Ключови думи: торта, рецепта за сочна торта, флагман

Много проста подготовка и толкова разкошен резултат! Можете да приготвите тази торта за рождени дни и други празнични тържества, но тъй като е проста и не е много скъпа, можете да я правите всяка седмица. Ето какво ви трябва за Сочната шоколадова торта:

Необходими продукти: (за форма 36х20 см)
2 яйца
150 г захар
100 мл растително масло
200 мл прясно мляко
около 250 г брашно
60 г какао на прах
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 чаена лъжичка сок от лимон + 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
За крема:
250 г кондензирано мляко
170 г несолено масло. 
За глазурата:
100 г черен шоколад с лешници
60 мл гореща сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
В по-дълбока купа се счупват две яйца и се добавят 150 г захар. Разбийте добре съставките с миксер, докато захарта се разтопи и сместа изсветлее и се сгъсти, което отнема около 7-10 минути.

Добавете 100 мл олио и 200 мл мляко към гъсто разбитите яйца, след което разбийте още няколко минути, за да се изравнят съставките. В отделна купа пресейте брашното (260 г), какаото на прах (60 г) и пакетчето бакпулвер (10 г) през цедка.

Смесете равномерно сухите съставки, след което ги добавете към течните.

Разбъркайте с бъркалка, докато изчезнат всички бучки и се получи гладка и хомогенна смес. За да стане тестото още по-гъсто, добавете активирана сода бикарбонат с малко лимонов сок (половин чаена лъжичка сода бикарбонат с една чаена лъжичка киселина).

Разбъркайте отново и изсипете получената смес във форма с размери 36х20 см, постлана с хартия за печене отдолу и отстрани, разпределете равномерно, заравнете и разклатете формата няколко пъти, за да отстраните въздушните мехурчета.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Изпеченият блат е доста мек и нежен. Оставете да изстине, след което го извадете от формата и го разрежете наполовина, за да получите две кори.

Също така отрежете краищата, за да получите равен блат. Натрошете изрезките, по-късно ще ги използвате за украса на тортата.

Пригответе крема:

В отделна купа сложете 250 мл кондензирано мляко и 170 г меко масло на стайна температура.

Разбийте до получаване на гъст и деликатен бял крем. Намажете едната кора с този маслен крем (оставете малко за стените), след това покрийте отгоре с другата кора и намажете цялата торта от четирите страни. Залепете трохите от отрязаните краища на пандишпановия блат.

След това разтопете шоколада и добавете горещата сметана (не трябва да се сварява!) и бъркайте до получаване на фина глазура. Залейте с нея тортата отгоре и я оставете в хладилник да се охлади поне за час.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус
Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки
Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г.
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  МВР със спешна акция, ще задържа вандалите от протеста в София След раняването на 10 полицаи, МВР предприема действия срещу агресията