Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Взех тази рецепта за бъркан козунак от най-добрия пекар, става само за 30 минути

Ключови думи: великден, флагман, бъркан козунак, пекар, рецепта за козунак, лесен козунак

Умните домакини задължително тестват рецептите, защото това им гарантира перфектно представяне пред гостите. Ако и вие сте от хората, които държат на чуждата оценка, то започнете да експериментирате с козунаците от рано. Така ще сте сигурни, че ще избегнете провала.

Днес ще споделим с вас чудна рецепта за домашни козунаци, които освен че са божествено вкусни, се приготвят за половин час.

Ето как да направите най-бързите и най-вкусни козунаци

Необходими продукти
яйца – 2 бр. + 1 жълтък
захар – 130 г
ванилия – 1 ч.л.течна
прясно мляко – 300 мл
мая – 30 г прясна или 11г суха
брашно – 600 г + 100 г
сол – щипка
мазнина – 125 г (равни количества масло, мас и олио)
За плънката:
стафиди – 50 г
червени боровинки – 50 г
ром – 30 мл за накисване на сушените
плодове портокал – кората на 1/2 плод
лимон – кората на 1/2 плод
ПЛЪНКА локум шоколад сушени плодове
белтък – 1 бр. за намазване
За поръсване:
захар
ядки

Начин на приготвяне:
Още преди да започнете да приготвяте козунака, накиснете в ром стафиди и сушени червени боровинки.

След това спокойно може да преминете към съществената част.

Маята се разтваря в затоплено прясно мляко с 1 лъжица захар и 2-3 лъжици брашно. Съдът се покрива за 15 минути и се оставя настрана, за да може маята да се активира.

В отделен съд се смесват олиото, маслото и свинската мас и се оставят на котлона да се разтопят.

Корите от цитрусите се рендосват на ситно.

В друг съд се разбиват 2 яйца и жълтъка на третото яйце. Към тях се прибавят захарта, ванилията и щипка сол.

Към сместа се прибавя маята, цитрусовите кори и брашното. Пресятото брашно се добавя постепенно.

Накрая се добавя охладената вече мазнина, както и сушените плодове. Преди това обаче трябва да ги отцедите добре.

Козуначената смес се бърка, а след това се оставя да втаса. Тя трябва да удвои обема си.

След няколко часа прехвърлете тестото на работния плот, покрит с брашно и премесете.

Тази рецепта ще ви гарантира перфектните козунаци. Тестото се получава изключително меко, а сладкият хляб ще се получи пухкав като памук.

С полученото тесто може да направите един голям козунак или два по-малки, сами решавате. Използвайте различни продукти за плънката, за да има разнообразие.

Когато козунаците са в тавата, оставете ги да втасат за още 30 минути. След това ги намажете с разбит белтък и ги поръсете със захар и ядки.

Козунаците се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути.

На дъното на фурната задължително се слага съд с вода, а по средата на печенето козунаците се покриват с алуминиево фолио, за да не прегорят.

Пробвайте тази рецепта и изненадайте всички с домашни козунаци навръх Великден!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила