Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опитате ли тези пържени филийки по турски, няма да ги правите по друг начин

Ключови думи: пържени филийки, пържени филийки по турски, флагман

Пържените филийки са класика в жанра – едва ли има човек, който да не може да ги приготви. Но турските пържени филийки са нещо специално, което задължително трябва да опитате – нежни, сочни и безумно вкусни! Ето лесната рецепта за пържени филийки по турски:

Необходими продукти:
яйца – 3 бр.
хляб – 8 филии
олио – за пържене
кисело мляко – 400 г
сода за хляб – 1 щипка
сол – 1 щипка
Начин на приготвяне:
Вземете филийките хляб и ги разрежете през средата.

Загрейте олиото в тиган.

В купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол.

Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте.

Когато олиото загрее, потапяйте филийките в сместта и пържете до златисто.

Готовите пържени филийки оставете върху кухненска хартия или салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Поднесете със сладко по избор или каквото обичате.

Изключително вкусни и пухкави филийки!

12
Коментара по темата
12.
Александра Станоева
06.04.2024 17:42:34
Докато ги пържиш опръскваш всичко, няма чистене
11.
Саронооглу
06.04.2024 13:13:51
Да живее Турция и турския народ,очаквам скорошно обединение с нашите братя турци в една обща държава
10.
Шведският готвач
06.04.2024 08:18:30
Рецепта започваща с "Загрейте олиото в тиган"? Докато разбъркате продуктите олиото ще прегори. Аматьори!
9.
До 8
06.04.2024 07:30:34
Не само по-евтини, а и по мръсни, непреживни животни, които се въргалят в калта и ядат всичко...
8.
До 7
06.04.2024 00:58:54
Свинете са по-евтини за отглеждане. Само това ще кажа...
7.
До 2
05.04.2024 16:32:50
Жечко, турски са, защото от османската кухня е повлияна голямата част от балканските кухни-българска, гръцка и т.н, в което няма нищо лошо-нито срамно.
Лошото е когато, се разваля нещо-например пастърмата и суджукът се правят от телешко месо, но за съжаление в БГ има "суджуци" от свински черва и други боклуци. Да не говорим за "телешкия салам", който се прави от свинска карантия....
6.
Българин
04.04.2024 21:06:38
Аз пък твърдя,че са цигански и никой не може да докаже обратното...
5.
Павлина Панева
04.04.2024 19:40:54
Не разбирам, кое им е турското? Правим ги от край време и с кисело мляко и само с яйца, кой както предпочита.
4.
Готвача
04.04.2024 13:49:03
Е кое точно и е турското на тези филиики
3.
Кедъра
04.04.2024 11:34:00
Тия са великани.Дайте да вземем и ние да тръгнем по техния път.Всичко им е много вкусно.
2.
Жечка Люцканова
04.04.2024 11:30:38
Защо да са турски. Те са си български. Майка ми ги правеше као бях дете. Баба ми също.
1.
Фил
03.04.2024 15:18:34
Турците с каквото се захванат единствено го подобряват и развиват.
  Добави Коментар
Взе ключово решение Теа Таирович се омъжи Сподели какво мисли за Фарниев Маринов говори за борбата ни
Виталий Кличко с много важно изказване Кметът на Киев говори за войната Продадоха потник за 7 милиона долара Дрехата е емблематична
Огромен скандал в ресторант, жена откри в чинията си... Плъх в обедно меню Блести в Италия Николов с фурор във волейбола
БФС с много дискусионно решение Финалът за Купата няма да е през почивен ден Дръзка кражба в... Казанлък
Председателят на Европейския съвет идва в България Антонио Коща ще проведе срещи с президента и премиера Сърцето му се къса Камата скърби за Йохан Кройф
Мощно земетресение до... Еквадор Жените, които са майсторки в прикриването Не можеш да я хванеш в изневяра, защото винаги ще „замаже“ положението