Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

Ключови думи: рецепта, сладкиш, рикота, плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. М
сол - 1 щипка
захар - 170 г кристална
ванилова захар - 1 пакетче
прясно мляко - 150 мл стайна температура
зехтин - 100 мл екстра Върджин
олио - 30 мл слънчогледово
брашно - 260 г универсално
бакпулвер - 1 ч.л. равна

ПЛЪНКА

рикота - 350 г
захар - 2 с.л. кристална
ванилова захар - 1 пакетче
яйца - 1 бр. М
царевично нишесте - 1 с.л.
плодове - 350 г микс от свежи или замразени
ягоди
череши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако се ползват замразени плодове, е добре да се извадят предварително за 20 минути на стайна температура, малко да се отпуснат, но не и да се размразят напълно. В купа се разбива с телена бъркалка рикотата със захарта, нишестето, ваниловата захар и яйцето. Оставя се настрана до ползването ѝ. В купа се разбиват 2 яйца и захарта, солта и ваниловата захар до побеляване на яйцата и видимо да удвоят обема си, но не е необходимо сместа да може да рисува цифри.

На струйка се прибавят смесените зехтин и олио, разбива се на ниска степен. На три порции се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с прясното мляко и се завършва с брашно. Разбива се всичко до гладка смес на ниска степен на миксера.

Готовата смес за сладкиша се изсипва в тавичка за печене 35 /25 см покрита с намаслена с масло хартия за печене. Заглажда се. Върху положеното тесто се разхвърлят плодовете.

Между тях може и върху плодовете се изсипва със супена лъжица от сместа с рикотата. Много внимателно и леко, без да се стига до дъното на тавичката, с дълго дървено шишче се разбърква в концентрични кръгове за разкошния плодов сладкиш.

Пече се пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове в загрята фурна с вентилатор на 170 °C за около 35 - 40 минути.

Източник: Gotvach.bg
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Цветлин Йовчев: Европрокурорката ни да подаде оставка, ако е участвала в разпространения видеозапис! Скандалът с Теодора Георгиева уронва престижа на България, каза бившият шеф на ДАНС Времето се захлажда, очакват се бури и сняг Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, значително по-ниско от средното за месеца
Българин вади по 3000 евро в Германия, а живее като клошар 43-годишният мъж живее сред отпадъците на собственото битие Котка стана световен рекордьор на „Гинес” Собственичката признава че е кръстила двегодишният си Мейн Кун на култовия герой от „Семейство Адамс”
Кристиан Вигенин: Трябва съдействие от нашите институции, за да може европрокуратурата да стигне докрай за „Чирен“ Вместо да изчистваме постепенно нашата среда, ние замърсяваме европейската, констатира евродепутатът  Кой печели "Живот на кантар" В теб виждам потенциален победител, каза той на таксиметровия шофьор Славко
Внукът на Симеон II отива в манастир В Шаолин младият княз ще усъвършенства своите кунг-фу умения Кои се разболяват от менингит? Доц. Мангъров каза как микробите "подивяват" Не е нужно менингококова ваксина да бъде задължителна, не е нужно да бъде за всички, но би трябвало най-малкото да я има, категоричен е той
Арестуваха един от най-големите наркобарони Съоснователят на "Меделин" получил доживотна присъда Гола жена, обляна в кръв, вилня на летище Очевидци разказват, че инцидентът се е разиграл в Тексас
Заключен мъж почина в болница в Стара Загора Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава Над 100 души се разболяха от мистериозна пяна на плаж Заразените имат странни симптоми: замъглено зрение, сърбящи очи, кашлица и затруднено дишане