Рецепта за баница от оризовки и котидж сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
оризовки - 1 пакет /120 г/
котидж сирене - 400 г
яйца - 6 бр.
кашкавал - 50 г
сол - щипка
чубрица - за поръсване
олио - за намазване на тавата и хартията за печене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа си чукваме яйцата, добавяме солта и разбиваме. След това добавяме котидж сиренето и разбъркваме хубаво.
Тава се намазва с олио, като тук тавата може да е кръгла или правоъгълна, каквато прецените. Застила се с хартия за печене, която също се намазва с олио. Оризовките се подреждат в нея и се заливат със сместа, като се разпределя добре навсякъде.
След това отгоре се настъргва кашкавал и баницата се поръсва с чубрица. Пече се баница от оризовки и котидж сирене в предварително загрята на 180 °C фурна до златисто. И готово! За 0 време имаме страхотна и здравословна закуска! Да ви е сладко!
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар