Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете тези мързеливи хачапури на тиган – чудно вкусни и стават само за 10 минути

Ключови думи: мързеливи хачапури, рецепта

Домашната храна, като правило, винаги е по-желана от купената от магазина или дори тази, която се сервира в ресторантите. Такава храна излъчва топлина, грижа и комфорт.

Но съвременният ритъм на живот не винаги ни позволява да прекарваме часове в кухнята. Имаме толкова много работа, че храната често остава на заден план, така че ядем каквото можем.

Ако това често ви се случва и в същото време искате да включите домашно приготвени ястия в диетата си, разгледайте по-отблизо рецептата за мързеливи хачапури в тиган, която от jenata.blitz.bg сега ще представим. 

За начало ще започнем с това какво е това чудо, наречено хачапури. Това е грузинско национално тестено ястие, напомнящо пита със сирене. Приготвя се затворено или полуотворено… общо взето като нашите пърленки.

Приготвянето на това ястие ще отнеме не повече от 10 минути, но вие и вашето семейство ще си оближете пръстите щом го вкусите. 

Знайте, че мързеливите хачапури ще бъдат идеален вариант за разнообразяване на вашата закуска. А бонус е, че хачапурите могат да се ядат самостоятелно, а и като допълнение към основното ядене или пък към разядката.

Необходими продукти:

Твърдо сирене - 200 г;
Заквасена сметана - 200 g;
Яйца – 2 бр.;
Брашно - 4-5 супени лъжици;
Зелен лук - 2 бр.;
Сода - 0,5 ч.л.;
Сол на вкус;
Растително масло - за пържене.

Начин на приготвяне:

Вземете твърдото сирене и го настържете; Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно; Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всички добре;

Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото;

Загрейте масло (може и олио и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;

Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.

Свалете питката от котлона и сервирайте. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Аз не опипвам жени" Депардийо заяви, че не е насилник Зрители изригнаха срещу въпрос в "Стани богат" Питането сякаш беше прекалено трудно за 10 бона
Митничари с огромна находка Украинка скри пари и накити за над 200 бона Полицай разстреля млад крадец Екшънът стана на Балканите
Пенсионира се? Форд излиза в заслужена почивка? Бедствено положение в... Хърватия
Чу ужасна новина Семейна трагедия за Маркиньос Полицай с голям гаф Стреля по погрешка
Тази супа е чудна Полезна и вкусна "Ще получа разрез на сърцето" Венци Стефанов култов за футбола в България
Министър Мирослав Боршош даде старт на подготовката за летния сезон по Черноморието Обиколката започна от Варна, без участие на кмета въпреки отправената покана Правят нещо огромно Димитров и Джокович са балкански братя и ще играят мач за историята