Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвям го много лесно, а има вкус на баклава! Ще се влюбите в този орехов кекс

Ключови думи: орехов кекс, фалшива баклава

Сладкишът, наречен ”фалшива баклава” е един от любимите у дома, защото освен че се приготвя много лесно и бързо, има вкус на баклава, много е сочен и неустоимо вкусен. Децата му викат орехов кекс – но както и да го наречете, факт е, че го правя всяка седмица (понякога и по два пъти) и винаги се омита до последната трошичка! Ето необходимите продукти за Орехов кекс с вкус на баклава :

Продукти (за измерване се използва чаша от 200 мл):
4 яйца
1,5 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1,5 чаши грис
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1,5 чаша смлени орехи
0,5 чаша смлени орехи
За сиропа:

1,5 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се счупват яйцата, добавя се захарта, след което се разбърква с тел за разтопяване на захарта и леко изсветляване на сместа. След това добавете маслото и разбъркайте отново, за да се смеси.

След това добавете млякото, разбъркайте добре, след това добавете гриса. Разбъркайте отново, след това добавете ванилова захар и след това брашно, смесено с бакпулвер.

Разбъркайте добре, накрая добавете смлените и натрошени орехи. След като сместа стане гладка, оставете я настрана за 10 минути.

Намаслете тава (30 см) и я поръсете с брашно по дъното и стените, разбъркайте сместа и я изсипете вътре. Разстиламе, заравняваме, разклащаме малко и слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.

През това време пригответе сиропа:

В тенджера на огъня се слагат захарта и водата и след като сиропът заври, се вари 5 минути. Накрая сложете един лимон, нарязан на кръгчета (отстранете семките) и оставете да престои 5 минути.

Горещият сладкиш се залива равномерно с горещия сироп.

Отгоре се поръсва със смлени ядки и се оставя да изстине.

След това го охладете добре и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове
Лили Иванова празнува рожден ден – възрастта ѝ остава най-голямата мистерия в родния шоубизнес От десетилетия насам всяка нова дата на календара предизвиква вълна от догадки, спекулации и шеги След паниката вчера – ново предупреждение, че земята отново ще се тресе Сеизмолозите са категорични: разломът е активен, а последиците може тепърва да се разгръщат
Как ще се преизчисляват в евро цените у нас Новата валута идва с ясни правила, но трябва да има контрол срещу злоупотреби Ученици от осем елитни гимназии в Бургас участваха в образователна дискусия за Европейския съюз Събитието премина при изключителен интерес и ангажираност на младите хора
Жена беше подпалена в болница в Ботевград след нападение с електрошок Пострадалата е с изгаряния по лицето и шията Как изкуственият интелект трансформира бизнеса
Дрехите ни вече отделят огромни количества микропластмаса Синтетичните материи са източник на вредни влакна Иван и Андрей правят игрален филм за Лили Иванова Очаква се да бъде на екран през 2027 г.