Спрете да ядете тези части на пилето – те са наистина вредни
Пилешкото е диетично месо, което може да се яде всеки ден. Лекар предупреди, че това твърдение не се отнася за всички части на пилето. Пилешкото месо е заслужено популярно в цял свят.
За разлика от по-тлъстото свинско, телешко и агнешко, то е нискокалорично и лесно смилаемо. То съдържа много микроелементи и витамини, така че може да се яде ежедневно. Това обаче важи само за месестите части на птицата. Що се отнася до пилешките субпродукти, те трябва да се консумират с повишено внимание.
Ако говорим за пилешки бели дробове и опашка, те съдържат вредни бактерии и паразити, които не се унищожават дори при топлинна обработка. Изключение е пилешкият черен дроб, но лекарят не препоръчва да се увличате и с него.
Въпреки високото съдържание на мед, витамин В12 и желязо, той е богат и на холестерол. Поради това този субпродукт е противопоказан при деца под 3-годишна възраст и хора с бъбречни заболявания или гастрит.
Добави Коментар