Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната за най-вкусната баница, всички ще полудеят по нея! (СНИМКИ)

Ключови думи: баница с готови кори, готови кори, флагман, рецепта за баница

Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как. Замислих се, че много начинаещи домакини са изправени пред тази елементарна рецепта. Елементарна, елементарна, ама като не си правил нещо, никак не е така, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg. Тя издава и тайната на баница с готови кори, която ще е полза на начинаещите кулинари.

Продукти:

1 пакет тънки кори
(500 гр)
6 яйца
300 гр сирене
1 ч.л захар
500 мл прясно мляко
80 мл олио
50 грама краве масло

Начин на приготвяне:

Като се замисля, единствения начин по-който не правя баница е стандартното "ред кори, ред плънка" (изключвам новогодишната). Набързо навивам листите я на рула, я на хармоника. Та втория вариант ще предложа днес.

- Обърнете внимание, че 1 пакет кори е много разтегливо понятия, ако се зачетеш в грамажите ще установиш, че се продават кори с различни грамажи 350, 400, 500 гр.
- Всъщност същото важи и за яйцата, различните размери са с различни грамажи, по подразбиране се смята, че се използват размер М (55-60 гр).
- Сиренето, за баница е добре да е твърдо и не много мазно.
- Някои домакини предпочита да правят баницата само с масло, ако и вие предпочетете просто разтопете леко маслото и го слагайте с четчица.
- Това количество е подходящо за тава с диаметър 35 см и дълбочина 5 см.
- Всяка домакиня прави баницата различно, от броя на яйцата,сиренето, мазнината, та до това дали да има мляко, прясно или кисело да е то и т.н.

3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко.

Намазняваме с олио добре тавата, включително страните й.

Върху всяка кора разпръскваме натрошено сирене (с големина колкото орех да речем), няколко капки олио, и малко от разбитото яйце (около 1 с.л ).

Листът набръчкваме под формата на хармоника (с широчина около 4 см) и нареждаме. По този начин процедираме с всички листи, като подреждаме от външния към вътрешния край на тавата.

Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта. Със сместа поливаме баницата, нарязваме на малки парченца маслото и го поръсваме отгоре.

Печем във фурната до зластисто. (зависи от фурната, но приблизително около 50 минути на 190-200 градуса).

Ако желаем да не е с твърда коричка, а да омекне добре, след като я изпечем я завиваме с кърпа.

1
Коментара по темата
1.
Йокин
21.03.2024 11:42:24
После се чудим,що НЯМА МЕСТА,в лудниците.
  Добави Коментар
Само за мъже: Може да прогоните нежеланата ерекц*я като... Умножавате числа на ум Показа перфектно тяло на 59 (СНИМКА) Брук Шийлдс като, че ли не остарява
Много се зарадва на... Класиката на Арсенал срещу Реал Родителите й се отрекоха от нея Причината е сайт за възрастни
ВК "Нефтохимик" парафира с... Млад играч Направи разтърсваща интимна изповед Росица от "Ергенът" е много чувствителна
Ограничават движението по магистрала „Тракия“ Трафикът ще преминава само в активните ленти за посока Бургас и за посока София Мъж открадна 22 бона от пенсионерка, но... Светкавично се озова с белезници
Вдигат щур купон Страсти в "Ергенът" Шокиращо: Майка размени дъщеря си за маймуна 70-годишна жена тотално полудя...
Експерт: Причината за катастрофата, при която загина Сияна, е ясна Много огледи са правени на мястото, което не е добре, защото ситуацията е като хилаво дете с много баби, коментира проф. Станимир Карапетков Невиждан обрат в "Ергенът" Ще завалят черни рози