Увийте ябълките в тесто и пуснете във врящо олио!
За да почерпите семейството и приятелите си с вкусни и необичайни ябълкови сладкиши, не е нужно да отделяте много време за приготвяне на ястието. Просто замесете обикновено тесто с мая (може да използвате и готово) нарежете ябълките на кръгчета и ги увийте с тестени ленти. Тези ябълкови пайове изглеждат много необичайни и всеки, който има късмета да ги опита, ще оцени вкуса им.
Ето необходимите продукти за тези ябълкови бухтички :
Необходими продукти:
мляко – 200 мл
яйце – 1 бр.
захар – 2 супени лъжици
майонеза – 2 супени лъжици
инстантна мая – 1 чаена лъжичка
брашно – 450-500 g
ябълки – 3 бр.
захар и канела за поръсване
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, добавете яйцето, захарта, майонезата и маята към топло мляко и разбъркайте добре съставките. Добавете 450-500 грама брашно и замесете еластично тесто, което не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло място за 1 час. През това време тестото ще удвои обема си.
Нарежете голяма ябълка на кръгчета с ширина около 0,5 см. Направете дупка в центъра на всеки пръстен.
Разстелете тестото върху маса, поръсена с брашнои го разтеглете малко с ръцете си. Нарежете листа тесто на ивици.
Разтегнете всяка лента с ръце. Увийте ивици тесто около всяка ябълка – получава се нещо като цвете.
Оставете заготовките на масата за 20 минути. Пържете на среден огън от двете страни до златисто кафяво.
Оваляйте готовите бухти в смес от захар и канела и сервирайте.
Добави Коментар