Кекс Вулкан е най-новото кулинарно чудо – взрив от вкус и размазващ крем
Този ефектен кекс е нещо, което непременно трябва да опитате. Пухкава основа и много вкусен крем, който буквално потича, когато отрежеш парченце.
Това е този невероятен сладкиш с крем, който триумфира по кулинарните форуми. На външен вид кексът наистина прилича на вулкан с кратер, а в ролята на лавата е кремът.
Тестото е с подчертан шоколадов вкус и пореста структура. Необичайно и красиво. Ето и как се прави този вкусен кекс вулкан :
Необходими продукти:
За крема:
2 яйца
2 с.л. захар
5 с.л. царевично нишесте
500 мл прясно мляко
30 гр. масло
За тестото:
200 гр. брашно
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
30 гр. захар
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. За крема смесете всички съставки, с изключение на маслото, сложете ги в тенджерка на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете маслото, изчакайте да се разтопи и охладете крема.
2. За тестото пресейте брашното с какаото и бакпулвера, смесете яйцата със захарта, след това смесете двете маси, добавете разтопеното масло и млякото, разбъркайте добре.
3. Изсипете тестото във форма, предварително намаслена или покрита с хартия за печене. Отгоре разпределете крема в центъра и печете в загрята на 180 градуса за 30-35 минути.
4. Готовия кекс сиропирайте с кондензирано мляко и поръсете с шоколад и кокос (по желание).
Добави Коментар